Industry Wire

Geplaatst door AppSpecialisten.nl,

Brabander schrijft eerste Nederlandse zelfhulpboek voor apps

TILBURG – Op 7 december publiceert app-expert David van der Loo zijn eerste boek over apps: Maak een APP als een BAAS. David is eigenaar van AppSpecialisten.nl, een online platform dat informatieve blogs en handige tools deelt. David werkt al 7 jaar met apps en weet precies wat een app succesvol maakt, en dat wil hij delen!

Miljarden verdienen met een app
Iedereen gebruikt apps. Het straatbeeld wordt er door bepaald: overal zijn mensen met hun smartphone bezig. Dat heeft ook geleid tot een aantal grote successen. Zo hebben Instagram en WhatsApp hun apps voor miljarden verkochten aan Facebook. “Ik zie dat dit mensen inspireert,” zegt Van der Loo: “Het is een maatschappelijke trend: veel mensen lopen rond met een idee voor een app. Dat zie ik terug op mijn website, mijn artikelen zijn gezamenlijk al 800.000 keer gelezen.”

83% van de apps zijn zombies
Helaas blijken in de praktijk veel ideeën te falen. Volgens Amerikaans onderzoeksbureau Adjust[1] staan de App Stores vol met zogenaamde zombie-apps: apps met minder dan 1000 downloads. App-expert David heeft het al talloze keren zien fout gaan: ”Mensen denken dat een idee genoeg is voor een populaire app, maar zij komen van een koude kermis thuis.“ Daar wil Van der Loo verandering in brengen met zijn boek: “De potentie van apps is zo groot. Het is zonde dat al die mooie ideeën sneuvelen. Het is mijn doel  om de App Stores zombie-app-vrij te maken!”.

Eerste boek voor mensen met een app-idee
Er zijn momenteel weinig boeken over apps, en deze zijn vooral gericht op programmeren of op bedrijven die apps willen. Nu blijkt juist dat mensen met een app-idee hulp kunnen gebruiken. Wekelijks krijgt de expert tientallen ideeën te horen. Met dit boek worden deze mensen geholpen. “Ik leg uit hoe je fans krijgt voor jouw idee!” aldus Van der Loo.

Maak een APP als een BAAS
‘Maak een APP als een BAAS! Hoe je fans krijgt voor jouw app-idee’ is nu in de voorverkoop, en verschijnt op 7 december. Het boek is dan te verkrijgen via boekhandels of nu al via www.appspecialisten.nl/boek

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht