Industry Wire

Geplaatst door ShopTalk

Brand & experience designstudio ShopTalk sluit zich aan bij DEPT(R)

LONDEN, 11 augustus 2022: Premium brand en experience designstudio ShopTalk heeft zich aangesloten bij DEPT®. ShopTalk is gespecialiseerd in het creëren van impactvolle merkervaringen door het samenbrengen van talent en technologie, en doet dat voor klanten zoals Heinz en Innocent. Het in Londen gevestigde bureau versterkt het creative en experience aanbod van DEPT® in het Verenigd Koninkrijk. Andersom wordt ook het volledige dienstenpakket van DEPT® beschikbaar voor de klanten van ShopTalk.

“Bij ShopTalk hebben we een passie voor het inzetten van merken en creativiteit als krachtige commerciële tools om bedrijven in allerlei vormen en maten te helpen grootse dingen te bereiken,” vertelt Paul Ferry, directeur en mede-oprichter van ShopTalk. “Wat echt indruk op ons maakte was de boutiquebenadering van DEPT®, in combinatie met het talent, de expertise en ook de schaalgrootte om merkervaringen neer te zetten op het niveau van een wereldwijd toonaangevend bureau.”

“DEPT® schudt al een aantal jaren de boel op in de creatieve industrie”, zegt James Wood, creatief directeur en mede-oprichter van ShopTalk. “Het was inspirerend om tijd door te brengen met hun teams in Europa en te zien hoe zij marketing, technologie en creativiteit combineren om next-level merkervaringen te creëren. We zijn enorm trots op deze volgende stap voor ShopTalk.”

ShopTalk heeft een aantal langlopende samenwerkingen met klanten, zo bewaakt het bureau bijvoorbeeld de uitstraling van het merk rondom alle ontwerpelementen van bedrijfstechnologieleverancier Arm. Voor Piëch, de Zwitserse fabrikant van elektrische auto’s, creëerde de studio een designsysteem met de perfecte balans tussen de Europese historie van het bedrijf en hun technische mindset, om daarmee de volgende generatie van sportwagenfans aan te spreken. Voor Heinz zorgde ShopTalk dat het merk consistent gepositioneerd was op de wereldwijde website voor meer dan 5.700 producten in 18 markten.

“Paul, James en hun team hebben een geweldige teamcultuur opgebouwd. Ze leveren merkervaringen van wereldklasse en ontwikkelen creaties van de bovenste plank, en dat terwijl ze snel en flexibel blijven”, zegt Dimi Albers, CEO van DEPT®. “Het team heeft een enorme schat aan ervaring en zal ons branding en experience designwerk naar een hoger niveau tillen.”

 

De studio opereert vanaf vandaag onder de co-brand SHOPTALK/DEPT® en blijft werken onder leiding van de oprichters en het bestaande managementteam. DEPT® is in 2015 opgericht in Amsterdam en is wereldwijd snel gegroeid, van 150 medewerkers in Nederland naar meer dan 3.000 medewerkers in zeventien landen verspreid over vijf continenten. De digital agency werkt samen met merken als Google, Philips, eBay, Patagonia, ASOS en Diageo. ShopTalk is het vijfde bureau dat zich dit jaar bij DEPT® aansluit, na multidisciplinair creative agency Dogstudio, Amerikaans growth marketing agency 3Q Digital, gerenommeerde creatieve studio Hello Monday en data science & software engineering agency Raybeam.

– EINDE –

Over DEPT®: DEPT® is een global digital agency die baanbrekende technologie en marketing gebruikt om merken te helpen voorop te blijven lopen. DEPT® creëert end-to-end digitale ervaringen op een wereldwijde schaal met een boutique cultuur. DEPT®’s team van meer dan 3.000+ digitale specialisten werkt verspreid over meer dan 30 kantoren op 5 continenten en voor topmerken als Google, bol.com, Philips, Eneco, Univé verzekeringen, Just Eat Takeaway, Otrium en meer. Het bureau is klimaatneutraal en B Corporation gecertificeerd sinds 2021 en zet zich in voor een positieve impact op de wereld. www.deptagency.com

Over ShopTalk: ShopTalk is een design en brand studio gevestigd in Londen die zich richt op het verbeteren van de relatie tussen ‘mensen en dingen’. In vijf jaar tijd heeft de studio een reputatie opgebouwd in de designwereld als een creatieve geest die zich goed kan aanpassen, met een dienstenaanbod op maat voor de klant, van strategie en positionering tot motion design. Dankzij hun scherpe inzicht in klantenservice en de waarde van transparante communicatie hebben ze gewerkt met toonaangevende merken in uiteenlopende sectoren, van FMCG tot auto’s en technologie, waaronder Innocent, Heinz, Piëch, Arm en Chase Distillery. https://shoptalklondon.com/

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht