Industry Wire

Geplaatst door BrightPensioen

BrightPensioen genomineerd voor PensioenWegwijzer 2017

BrightPensioen is genomineerd voor de PensioenWegwijzer 2017, een jaarlijkse prijs voor de organisatie met de beste methode om consumenten inzicht te geven en keuzes te laten maken ten aanzien van hun pensioen. De prijs is in het leven geroepen door Wijzer in Geldzaken, een initiatief van het ministerie van Financiën en partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties. De winnaar wordt op 2 november bekend gemaakt.

Uit alle inzenders heeft een vakjury vijf genomineerden gekozen. Naast BrightPensioen zijn dat Aegon, Kandoor (initiatief van APG), How 2 Spend It en detijdvanjeleven.nl (initiatief van de Pensioenfederatie).

Zzp’er een vergeten groep
Sjaak Zonneveld, commercieel directeur van BrightPensioen: “Als het om pensioenen gaat, zijn Zzp’ers een vergeten groep in Nederland. Vrijwel niemand licht deze groep van inmiddels 1 miljoen werkenden goed voor over pensioenen. Ons pensioenstelsel is ook helemaal niet ingericht op Zzp’ers. Zo is een wel hele grote groep aan het ontstaan die geen pensioen opbouwt omdat ze vaak ook niet goed weten hoe. Daarom zetten wij maximaal in op het voorlichten van Zzp’ers over pensioenen. Deze nominatie is een steun in de rug om door te gaan met Zzp’ers een realistisch inzicht geven in hun financiële situatie op hun oude dag en ze zo de juiste beslissingen te laten nemen.” BrightPensioen zet een breed scala aan voorlichtingsmiddelen in: webinars, workshops, een pensioenindicator en een geavanceerde Excel tool om de jaarruimte voor 2017 te berekenen. Deze twee tools zijn al door tienduizenden mensen gebruikt.

Webinar ‘Pensioen maar dan leuk’
Centraal in de aanpak om Zzp’ers voor te lichten staat het Webinar ‘Pensioen maar dan leuk’. Meer dan 2.500 Zzp’ers namen inmiddels deel aan dit webinar BrightPensioen maandelijks organiseert. Zonneveld: “De Zzp’er in begrijpelijke taal eens helder uitleggen hoe het pensioen in Nederland geregeld is. En welke mogelijkheden zij hebben om pensioen op te bouwen. Dat is wat BrightPensioen voor ogen had toen ze van start gingen met dit webinar.”

Masterclass en extra webinar rond Pensioen3daagse
De uitreiking van de PensioenWegwijzer is onderdeel van de eveneens jaarlijkse Pensioen3daagse die dit jaar van 31 oktober t/m 2 november wordt gehouden. Zonneveld “We steunen de Pensioen3daagse met extra webinars en workshops. Op 31 oktober organiseren we een ‘pensioen zelf regelen masterclass’ bij Spaces in Rotterdam. En op 8 november is er weer een webinar ‘Pensioen maar dan leuk’.

In de webinars komen in een uur de volgende onderwerpen aan bod:
• Hoe werkt pensioen in Nederland?
• Wat zijn de 7 mogelijkheden om zelf je pensioen te regelen?
• En wat zijn de voor- en nadelen van deze mogelijkheden?
• De belangrijkste pensioentips.
• Hoe bereken je hoeveel je moet inleggen voor je pensioen?
• Hoe maak je maximaal gebruik van de fiscale voordelen?

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht