Industry Wire

Geplaatst door BrightPensioen

BrightPensioen lanceert Nabestaandenverzekering

BrightPensioen lanceert vandaag de Bright Nabestaandenverzekering. Met deze verzekering kan een deelnemer zorgen dat zijn of haar nabestaanden altijd het totale pensioenbedrag, dat op de einddatum in de pensioenpot zou zitten, ontvangen als hij of zij eerder komt te overlijden. De Bright Nabestaandenverzekering is ontwikkeld in samenwerking met Dazure en Allianz.

Bij BrightPensioen gaat bij het overlijden van de deelnemer, de opgebouwde pensioenpot naar de nabestaanden. Daar is geen verzekering voor nodig. Maar bij voortijdig overlijden heeft de pensioenpot het doelkapitaal nog niet bereikt. Om dat aan te vullen is er nu de Bright Nabestaandenverzekering.
Naarmate een pensioenpot groeit, wordt het bedrag dat je moet bijverzekeren kleiner. Daarvoor kun je het verzekerde bedrag tussentijds op elk moment (kosteloos) verlagen. Hierdoor wordt de premie steeds lager.

Wens vanuit deelnemers
Sjaak Zonneveld, directeur van BrightPensioen: “We praten veel met onze deelnemers. Ze zijn immers allemaal ook mede-eigenaar via de deelnemerscoöperatie van BrightPensioen. In deze gesprekken kwam regelmatig de vraag of we wilden nadenken over een nabestaandenverzekering. En bij inventarisatie tijdens de Algemene Ledenvergadering van de deelnemerscoöperatie, gaf een meerderheid aan hierin geïnteresseerd te zijn. Dat heeft tot deze lancering geleid. We hebben de verzekering samen met Dazure ontwikkeld. Dazure staat net als Bright voor een eerlijker en duurzamer financiële wereld. En zowel Dazure als BrightPensioen zijn door vrouwen opgericht. We passen bij elkaar.”

Er kan gekozen worden voor een verzekerd bedrag vanaf € 25.000. Het maximale verzekerd bedrag is
€ 500.000. Er kan tussentijds worden gekozen voor een ander verzekerd bedrag, naarmate de pensioenpot groeit of als de persoonlijke situatie verandert. Op deze manier zijn de nabestaanden altijd goed verzekerd, en betaalt de deelnemer nooit te veel.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht