Industry Wire

Geplaatst door Broad Horizon

Broad Horizon kondigt overname van 2Foqus aan

Amsterdam Broad Horizon, kondigt de aanstaande overname aan van data- en analytics specialist 2Foqus.De overname maakt deel uit van de plannen van de Broad Horizon-group om zijn data science- en business intelligence-kennis en consultancy uit te breiden en te verdiepen via een buy and build-groeistrategie. 2Foqus zal onder zijn eigen merk blijven opereren, met behoud van de naam en merkidentiteit. Dit is ook het geval bij de andere bedrijven die onder de Broad Horizon-group vallen, waarbij ze veel gebruikmaken van elkaars expertise.

Jean-Yves Charlier, CEO bij Broad Horizon: “We kijken ernaar uit om 2Foqus bij ons team te verwelkomen. 2Foqus zal een cruciaal onderdeel zijn van onze totale propositie voor mid-market- en enterprise klanten in Nederland. Zij zijn experts in het implementeren van business intelligence-tooling en -processen. Daarnaast hebben zij verschillende sterke partnerships (PowerBI, Qlik, TimeXtender), waarmee ze van grote waarde zijn voor ons bestaand klantenbestand. Ook zien we mooie mogelijkheden rond het gezamenlijke klantenbestand en productaanbod van 2Foqus en een van onze bestaande merken, Cmotions, dat gespecialiseerd is in business solutions & analytics, applicatie-integratie en datamigratie.”

Door nauw samen te werken, zullen 2Foqus en Cmotions een ge﮴egreerde propositie cre벥n die data literacy, data management, business intelligence en data science-technieken omvat, zoals voorspellende analyses en machine learning. De twee bedrijven willen ook op het gebied van recruitment en marketing de krachten bundelen.

FourPoint ook onderdeel van Broad Horizon-group

2Foqus heeft onlangs het bedrijf FourPoints voor business intelligence-analyse, applicatie-integratie en datamigratie overgenomen. Zij opereren naast 2Foqus als een onafhankelijk label. FourPoints wordt door de overname ook onderdeel van de Broad Horizon-group. De dagelijkse activiteiten van 2Foqus zullen worden geleid door de oprichters, Dave Jansen en Mikel Snijders. De overname is ondertekend waarbij de definitieve afronding voor eind december 2022 verwacht wordt.

Broad Horizon zal zijn buy and build groeistrategie rond data science en business intelligence voortzetten, terwijl het zijn expertise en talent op dit gebied blijft uitbreiden.

——-

Over 2Foqus

2Foqus bestaat uit een team van specialisten met passie voor data. Naast datamanagement en visualisatie van data stimuleert 2Foqus het datagedreven werken bij zijn klanten. Alle activiteiten zijn gestaafd op vier pijlers; data literacy, data management, analytics en de Academy. 2Foqus is gevestigd in Apeldoorn en Breda.

Over FourPoints

Bij FourPoints werkt een gevarieerd team van gedreven professionals. Samen maken zij betere zakelijke beslissingen mogelijk. FourPoints biedt oplossingen voor business intelligence & analytics, applicatie integratie en datamigratie.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht