Industry Wire

Geplaatst door TNO

BRO-praktijkvoorbeelden winnen internationale Esri 3D-prijs

Veel informatie over de Nederlandse bodem en ondergrond komt samen in de Basisregistratie Ondergrond (BRO). Als Geologische Dienst Nederland, onderdeel van TNO, maken wij de BRO. Door de innovatieve GDN modellen is het mogelijk om relevante visualisaties van gebruik van de ondergrond te maken. Een krachtige manier om steeds beter zicht te krijgen op de koppeling tussen de ondergrond en de bovengrond. Een kennisveld waarmee de GDN al geruime tijd (inter)nationale frontrunner is. We zijn dan ook verheugd dat de BRO-praktijkvoorbeelden de eerste prijs hebben gewonnen in de categorie 3D GIS-kaarten van Esri en feliciteren alle samenwerkingspartners met dit mooie resultaat.

Het model GeoTOP geeft een 3D-beeld van de ondergrond van het vasteland van Nederland tot een diepte van maximaal 50 meter onder NAP
Tirza van Daalen, directeur Geologische Dienst Nederland over dit succes: “We vinden het fantastisch dat het belang van de ondergrond en de BRO voor de samenleving via deze visualisaties zo prachtig zichtbaar wordt. Ik wil het team van TNO-GDN en Esri Nederland bedanken dat ze Ed van Ingen en mij zes jaar geleden hebben overtuigd dat ‘Voxels’ in Esri-software echt heel belangrijk zijn. Hierdoor zijn we gestart met een gezamenlijk onderzoekstraject waardoor het nu mogelijk is om deze visualisaties te maken.”

De prijs is uitgereikt in het kader van de Esri User Conference 2020. De nieuwste storymap van Amsterdam AmstelStad is als voorbeeld ingezonden. Prijzen winnen doe je samen. Daarom is deze prijs voor alle samenwerkingspartners van de BRO. Ieder jaar wordt een aantal grote Esri-conferenties georganiseerd waar vakgenoten wereldwijd laten zien wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van GIS-toepassingen vanuit diverse werkvelden. Ieder jaar worden ook prijzen uitgereikt voor de beste GIS-kaarten. Er zijn diverse categorieën voor deze ‘Map Gallery’, zoals educatieve kaarten, kaarten van studenten, kaarten gebruikt voor research en 3D-kaarten. De BRO won de eerste prijs in de categorie 3D-kaarten.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht