Industry Wire

Geplaatst door Brunel International

Brunel haalt ex NSA-director William Binney naar Nederland

AMSTERDAM – 8 november 2016 – Detacheringsorganisatie Brunel haalt voormalige Global Technical Director van NSA, William Binney, naar Nederland voor een serie lezingen en deelname aan een aantal rondetafeldiscussies. Het bezoek illustreert het streven van Brunel om haar klanten en medewerkers in de IT dienstverlening op te leiden en te laten werken volgens de nieuwste inzichten op het gebied van IT security. Ook zal Binney met klanten in gesprek gaan over strategische uitdagingen rond informatiebeveiliging.

Brunel detacheert een breed scala aan IT professionals, van operationeel niveau tot IT-beleid en IT strategisch advies. IT security is daarbij het sleutelwoord: bedrijven kunnen zich vaak niet wapenen tegen cybercriminaliteit, omdat ze niet de juiste expertise over informatiebeveiliging in huis hebben. Daarom is Brunel gestart met Information Security. Met Binney meent Brunel zich te kunnen verrijken met de laatste inzichten op het gebied van IT security.

Marco Visser, Directeur IT bij Brunel: “Brunel medewerkers worden permanent opgeleid op basis van de nieuwste inzichten op het gebied van IT Security. Dat vinden we van het grootste belang: voor onze klanten, maar ook voor onszelf. Om onze klanten van de juiste adviezen te voorzien op het gebied van IT-security en IT-strategie is het van groot belang verschillende perspectieven op dit vakgebied te bespreken met topexperts. Binney is zonder twijfel een topexpert op het gebied van digitale spionage en de bedreigingen ervan.”

William Binney is als voormalige Global Technical Director van de NSA (National Security Agency, USA) een expert op het gebied van strategische vraagstukken rond informatiebeveiliging. Hij creëerde de technische basis van het automatiseren van elektronische inlichtingen in de jaren ’90. Binney verliet de NSA na een carrière van 30 jaar toen hij zag dat zijn werkgever de aandacht verschoof van gericht onderzoek naar data-spionage die volgens hem niet alleen ineffectief maar ook illegaal was. Binney heeft daar nooit een geheim van gemaakt.

Volgens Visser is het voor Europa van cruciaal belang om meer onafhankelijk te worden van Amerikaanse software en ICT diensten en van Chinese hardware. “We zijn in Europa te eenvoudig te bestelen van kennis en informatie door gebrekkige IT security. We dienen een nieuwe generatie IT-ers op te leiden die in staat is alternatieven te ontwikkelen en die vervolgens bruikbaar te maken. Dat betekent dat we meer moeten investeren in kundige professionals en permanente opleidingsprogramma’s aan moeten bieden op alle niveaus. Dat is precies wat we bij Brunel doen. Het bezoek van Binney past daarin. Wij willen dat onze klanten en medewerkers toegang hebben toch zijn kennis en ervaring.”

William Binney is van 27 november tot 4 december in Nederland als gast van Brunel. Gedurende die week geeft hij enkele lezingen, gaat hij in gesprek met medewerkers en klanten van Brunel en is hij aanwezig als gastspreken op CIODAY 2016.

Over Brunel
Brunel is een wereldwijd opererende, zakelijk dienstverlener, gespecialiseerd in projectmanagement, detachering en consultancy in de vakgebieden Engineering, IT, Finance, Legal en Marketing & Communicatie en alle disciplines in de olie- en gasindustrie. Sinds haar oprichting in 1975 heeft Brunel zich ontwikkeld tot een internationale groep met 11.000 medewerkers en een jaaromzet van Euro 1,2 miljard (2015). Brunel opereert vanuit een eigen, internationaal netwerk met 104 kantoren in 37 landen. Brunel International NV is genoteerd aan Euronext Amsterdam NV en opgenomen in de Small Cap Index (AScX).

Voor meer informatie: Marco Visser | m.visser@brunel.net | 06 – 51 20 82 18

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht