Industry Wire

Geplaatst door Websie.co

Brusselse start-up Websie.co digitaliseert toegang tot geestelijke gezondheidszorg

Brussel, 1 juni 2021 – De Brusselse start-up voor geestelijke gezondheidszorg Websie.co lanceert een platform waar patiënten de juiste psycholoog voor hun behoeften kunnen vinden om online consultaties te houden.

Volgens de verzekeraar Axa lijdt bijna één op zes Belgen aan een psychische stoornis. België nadert de kaap van 200.000 langdurig zieken door een burn-out of depressie (bron: RIZIV) en de gevolgen van de coronacrisis beginnen nog maar net merkbaar te worden in de statistieken.

Steeds meer mensen hebben geestelijke gezondheidszorg nodig, maar minder dan 10% van de Belgen wendt zich vandaag tot een professional. Om dit maatschappelijk en economisch probleem aan te pakken, hebben drie jonge Belgen Websie.co opgericht: een platform dat mensen gemakkelijk toegang geeft tot geestelijke gezondheidszorg via online psychologische consultaties. De start-up wordt ondersteund door België’s grootste start-up accelerator, Start it @KBC.

Op Websie beantwoordt de gebruiker eerst een paar vragen over de redenen waarom hij een psycholoog wil raadplegen en over de kenmerken die hij in een psycholoog zoekt. Op basis van deze antwoorden stelt Websie de psycholoog voor die het best bij de patiënt past. De start-up doet hierbij beroep op een netwerk van bijna 150 geaccrediteerde psychologen. De patiënt leert de psycholoog kennen via een beveiligde privé-chatruimte en maakt dan een afspraak voor een raadpleging via bericht, telefoon of videoconferentie.

We hebben Websie opgericht om mensen in psychologische nood sneller hulp te bieden” zegt Martin Bragard, mede-oprichter van Websie. “Dankzij de handige selectie van een psycholoog en de eenvoud van online raadplegingen, trekken wij veel patiënten aan die eerder geen hulp zochten. 85% van onze patiënten zegt zelfs nog nooit een consultatie te hebben gehad.”

Co-founder Esteban Sastre

Co-founder Esteban Sastre

Betere follow-up van patiënten

Om het therapeutische traject te verbeteren, werkt Websie momenteel aan nieuwe functionaliteiten. Zo kunnen patiënten en psychologen notities delen in de applicatie, samen doelen stellen, hun vooruitgang volgen, toegang krijgen tot certificaten voor terugbetaling door zorgverzekeraars, enzovoort.

We zijn blij met de nauwe samenwerking met psychologen, met wie we het platform voortdurend verbeteren” zegt Baptiste Michiels, mede-oprichter van Websie. “In mei vonden meer dan 200 raadplegingen plaats op Websie. We streven naar 2.000 maandelijkse raadplegingen tegen eind 2022.

Story image


Martin Bragard

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht