Industry Wire

Geplaatst door Bruut Amsterdam

Bruut Amsterdam produceert live uitreiking Prijs van de Jonge Jury

Ook de Prijs van de Jonge Jury moest eraan geloven: dit jaar geen afgeladen TivoliVredenburg, maar een online uitreiking in plaats daarvan. Online of niet, ook dit jaar werd de Prijs voor de Jonge Jury ‘gewoon’, feestelijk uitgereikt: in een online TV-programma geproduceerd door Bruut Amsterdam.

Ruim 10.000 jongeren stemden op hun favoriete jeugdboeken, waarna Match van Buddy Tegenbosch als winnaar uit de bus kwam. 

Prijs van de Jonge Jury

De Jonge Jury is het grootste leesbevorderingsprogramma voor 12- tot 16-jarigen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Voor deze negentiende editie werden de leerlingen uitgedaagd om één of meer Leestips te lezen, die waren aangedragen door tien jongeren van het Jonge Jury Boekgenootschap. Tot 8 mei stemden de jongeren op deze titels of op andere jeugdboeken uit 2019. Naast de winnende titelMatch van Buddy Tegenbosch waren ook De executie van Daniëlle Bakhuis en Room Service van Maren Stoffels genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. De prijsuitreiking kan nog steeds  worden teruggekeken via de website van de Jonge Jury.

 

Jonge Jury Debuutprijs

Naast de Prijs van de Jonge Jury 2020 werd op 3 juni ook de Jonge Jury Debuutprijs 2020 uitgereikt aan de auteur van het jeugddebuut waar het meest op werd gestemd. Astrid Boonstoppel won de prijs met haar boek Dit is hoe het ging.

 

Dag van de Jonge Jury in online TV-programma

Bruut Amsterdam ontwikkelde in een nauwe samenwerking met Passionate Bulkboek een digitaal alternatief voor de fysieke dag in Tivoli Utrecht: minimaal net zo feestelijk en met een goede afspiegeling van de oorspronkelijke programmering. 

Het programma betrof een 60 minuten durende live-show, uitgezonden op YouTube. Met optredens van Daan Boom, Juvat Westendorp en heel veel publieksinteractie: door een het publiek via een virtuele tribune een onderdeel te maken van het programma. 

Bruut Amsterdam was verantwoordelijk voor het concept, de vormgeving en de volledige (technische) productie. Door vanuit de inhoud en slim te werken kon met minimale middelen een feestelijk einde worden georganiseerd voor duizenden jongeren.  

Het concept is ontwikkeld door Deniz Alkaç, producent bij Bruut Amsterdam. “Toen we van Passionate Bulkboek de vraag kregen of we in een zeer korte tijd hun fysieke programma konden omschrijven naar een digitale variant, waren we direct enthousiast. Het ligt in onze natuur om vanuit verschillende media-type en doelgroepen, bijzondere en passende content te bedenken en te produceren”.

Over Bruut Amsterdam

Bruut Amsterdam verbindt nieuwe generatie film,- en programmamakers aan de hand van inhoud gedreven producties aan merken, bureaus en zenders. In nauwe samenwerking worden verhalen verteld die opvallen én impact hebben. 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht