Industry Wire

Geplaatst door Picnic

Burgemeester ontvangt eerste levering Picnic in Enschede

Enschede, 9 oktober 2019 – De eerste bezorgwagentjes van online supermarkt Picnic zijn vanmorgen voor het eerst op pad gegaan in Enschede. Burgemeester Onno van Veldhuizen mocht als eerste inwoner van de stad zijn boodschappen in ontvangst nemen. Met ruim 6250 inschrijvingen heeft bijna 10 procent van alle Enschedese huishoudens zich bij Picnic aangemeld.

“Picnic is een jonge, innovatieve onderneming die heel goed past bij de inwoners van Enschede”, vertelt burgemeester Onno van Veldhuizen. “Het is heel mooi om te zien dat zulke initiatieven in meerdere opzichten hun weg hiernaartoe weten te vinden.”

De elektrische wagentjes van de websuper reden vanuit de zogeheten hub – het distributiepunt – aan de Twekkeler Es Enschede binnen. Deze week bezorgen tien kenmerkende karretjes de boodschappen gratis en tegen de laagste prijs aan huis. In Enschede zijn in totaal dertig bezorgers actief. Eind dit jaar moet die aantallen zijn gestegen naar 15 karretjes en 45 bezorgers.

Behoefte

Picnic is blij dat het als nieuw bedrijf in Enschede welkom is. “We zijn blij dat we in een duidelijke behoefte kunnen voorzien”, stelt medeoprichter Michiel Muller. Hij verwijst naar het grote aantal aanmeldingen. Na de aangekondigde uitbreiding naar de Twentse stad hadden zich binnen een week reeds 1000 huishoudens via de app geregistreerd. Uiteindelijk steeg dat aantal naar 6250 – bijna 10 procent van alle huishoudens. “Dat is ver boven onze verwachting”, aldus Muller. In totaal kunnen ruim 78.000 huishoudens worden bediend.

Picnic biedt naast de reguliere boodschappen ook veel streekproducten en streeft daarbij naar samenwerking met lokale ondernemers. De traditionele krentenwegge, Twents feestbrood, mag dan ook niet ontbreken in het assortiment. Geïnteresseerde Twentse bakkers kunnen zich aanmelden via trading@teampicnic.nl.

De uitbreiding naar Enschede is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, dat onder meer bezorgt in Amsterdam, Rotterdam, Ede, Veenendaal en Venlo, en dat vorig jaar in diverse Brabantse steden van start is gegaan. In 2018 steeg het aantal klanten naar ruim 275.000, verdeeld over 70 Nederlandse plaatsen.

Registreren in de app

Inwoners van Enschede kunnen zich met de Picnic-app op hun mobiele telefoon registreren en zich zo verzekeren van een plek op de wachtlijst. Iedereen die op de wachtlijst staat wordt gefaseerd toegelaten. “Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn”, aldus Muller.

De compacte elektrische wagentjes waarmee Picnic bezorgt zijn milieuvriendelijk, stil en staan niet in de weg. Bovendien betekent het bezorgmodel ook nog eens een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot van auto’s, die consumenten normaal gebruiken om een paar keer per week op en neer naar de supermarkt te rijden. Picnic maakt een einde aan voedselverspilling, omdat het alleen díe levensmiddelen inkoopt die ook daadwerkelijk door haar klanten zijn besteld. Op die manier gaat er niets verloren.

Over Picnic
Voor de lancering in Nederland eind 2015 heeft Picnic drie jaar lang in stilte met een team van 30 specialisten gewerkt aan het thuisbezorgen van boodschappen zonder onnodige tussenschakels. De klant kiest welke rit het beste uitkomt en weet via de Picnic boodschappenradar tot op de minuut precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. De kosten van deze nieuwe manier van distributie zijn zo laag dat de bezorging gratis is en de boodschappen daarnaast de laagste prijs hebben.

Picnic is een initiatief van Nederlandse ondernemers: internetondernemers Joris Beckers en Frederik Nieuwenhuys waren de eigenaren van Fredhopper, de ontwikkelaar van personalisatiesoftware voor webwinkels. Serie-ondernemer Michiel Muller stond eerder aan de wieg van de onbemande tankstations Tango en ANWB-concurrent Route Mobiel en ondernemer Bouke van der Wal is eigenaar van supermarktketen Boni. Daarna is ook retailondernemer Gerard Scheij aan boord gekomen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht