Industry Wire

Geplaatst door Goboony

Camper deelplatform Goboony ontvangt 150.000ste boekingsnacht

Reizen met een camper is populair. Meer en meer Nederlanders ontdekken het gemak en plezier van de kampeerauto. Niet alleen in het voor- en naseizoen wordt met de camper gereisd, ook steeds meer camperaars gaan in de winter op pad, zo blijkt uit een enquête van de Nederlandse Kampeerauto Club. De boekingsgegevens van Goboony bevestigen dat: deze week werd via het platform de 150.000ste nacht geboekt.

130.000 campers in Nederland
Het aantal verkochte campers is de afgelopen tien jaar verdubbeld, volgens brancheorganisatie BOVAG en Kampeer en Caravan Industrie (KCI). Naar schatting rijden er in Nederland in totaal 130.000 rond. In Europa blijven echter 2 miljoen campers 48 weken per jaar ongebruikt, ontdekten Goboony-oprichters Mark de Vos en Foppe Mijnlieff. Dat is zonde. De Vos: “Die campers kunnen, wanneer de eigenaren niet zelf op reis zijn, makkelijk en veilig verhuurd worden aan anderen. Bijvoorbeeld voor mensen die hem maar voor een paar dagen nodig hebben, of zij die wel het comfort willen maar niet het geld hebben om er zelf een aan te schaffen. Een interessante optie voor de verhuurders is dan om via een veilig platform de camper te verhuren aan hen.” Geheel in lijn met de groeiende deeleconomie.

Goboony
Goboony maakt het met hun deelplatform mogelijk om makkelijk, betrouwbaar en betaalbaar de wereld te ontdekken met een camper. Na een vliegende start in Nederland, breidde Goboony al snel uit naar andere Europese landen. Het idee voor Goboony is ontstaan na een toevallige ontmoeting in Nieuw-Zeeland tussen de founders Mark de Vos en Foppe Mijnlieff.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht