Industry Wire

Geplaatst door Capgemini

Capgemini en Unity gaan samenwerken om organisaties te helpen bij de inzet van de metaverse

Capgemini en Unity (NYSE: U), het toonaangevende platform voor het creëren en leveren van real-time 3D (RT3D) content, bundelen hun krachten om organisaties in alle sectoren te helpen bij het verkennen en benutten van zakelijke kansen en voordelen van de metaverse.

Capgemini en Unity hebben samen al tal van projecten opgeleverd voor grote internationale bedrijven, zoals het bouwen van een interactieve applicatie voor een retailbedrijf waarmee verkoopteams de lay-out van schapruimtes in 3D kunnen visualiseren of het ontwikkelen van een simulator voor een fabrikant van brandweervoertuigen voor trainingsdoeleinden.

Voortbouwend op deze opdrachten zullen de twee bedrijven nu gezamenlijk sectorspecifieke oplossingen en professionele diensten definiëren en uitvoeren om voor elke klant platforms op maat te leveren. Als onderdeel van deze nieuwe meerjarige wereldwijde samenwerkingsalliantie zullen zij:
• benaderingen en methodologieën definiëren, en gezamenlijke R&D-projecten uitvoeren als onderdeel van het Capgemini Metaverse Lab, om gezamenlijk bij te dragen aan de bouw van de toekomstige metaverse/Web3;
• elkaar ondersteunen op het gebied van business development, ontwikkeling van oplossingen en verkoopinitiatieven, gebruikmakend van expertise en marktinzichten van beide organisaties;
• een wereldwijd reservoir van talent opbouwen dat gecertificeerd is voor Unity’s RT3D-technologie, door gezamenlijke wervings- en opleidingsinitiatieven.
Deze nieuwe wereldwijde samenwerking zal zich richten op sectoren en gebruikssituaties waar de digitale ervaringen van klanten of werknemers het meest van nut zullen zijn: consumer goods & retail, maakindustrie, life sciences, telecommunicatie, media & technologie, energie, financiële dienstverlening en publieke sector.

“Metaverse en allesomvattende ervaringen openen een heel universum van mogelijkheden voor onze klanten in verschillende sectoren, van het mogelijk maken van meer emotionele connecties met consumenten en het opnieuw uitvinden van de ervaring en samenwerking van werknemers, tot het optimaliseren van engineering, productie en operaties met behulp van digital twins “, aldus Pascal Brier, Chief Innovation Officer bij Capgemini en lid van het Group Executive Committee. “Het vormgeven van sectorspecifieke use cases en het ontwikkelen ervan op schaal vereist deskundige technische en operationele capaciteiten. We zijn verheugd om samen te werken met Unity, een van de drijvende krachten van de metaverse, om onze klanten in staat te stellen de echte zakelijke waarde ervan te realiseren.”

“We zijn verheugd om samen met Capgemini de adoptie van real time 3D-technologieën in een aantal industrieën te versnellen”, zegt Marc Whitten, Senior Vice President en General Manager, Unity Create Solutions. “Unity’s real time 3D-oplossingen zullen veel nieuwe bedrijven in de volgende generatie van het internet, of metaverse brengen en hen helpen een grotere betrokkenheid bij hun klanten te bereiken.”

Unity, wereldwijd marktleider op het gebied van realtime 3D- en allesomvattende ervaringen, zal Capgemini’s mogelijkheden op het gebied van customer en employee experience (CX/EX)-strategie en -ontwerp tot front-end ontwikkeling en integratie versterken. Met zijn wereldwijde aanwezigheid, branche-expertise en inzicht in de behoeften van klanten, evenals zijn vermogen om grootschalige digitale transformatieprojecten uit te voeren, zal Capgemini helpen om de groei van het technologieplatform van Unity te versnellen. Capgemini zal ook markttrends en klantinzichten delen, waardoor Unity zijn product-roadmap verder kan verbeteren. Gezamenlijke klantprojecten zullen profiteren van Capgemini’s holistische capaciteiten in het vormgeven van bedrijfsmodellen en -strategieën, evenals van zijn technologische expertise in componenten die van cruciaal belang zullen zijn voor het uitrollen en opschalen van het toekomstige metaverse/decentrale Web3. Het gaat hierbij onder meer om AR, VR en MR, blockchain en NFT’s, 5G/6G, AI, internet of things en cybersecurity.

Metaverse-Lab helpt klanten hun metaverse-strategieën vorm te geven en uit te voeren
Capgemini’s Metaverse-Lab bestaat uit een team van technologie-experts met een sterke staat van dienst op het gebied van de belangrijkste onderliggende technologieën van het Web3 / metaverse. Het Lab heeft als doel industriespecifieke metaverse-strategieën uit te werken en zal samen met zijn partners, waaronder Unity, disruptieve en bruikbare oplossingen en platformen ontwikkelen. De R&D-programma’s hebben betrekking op de toekomst van allesomvattende mens-machine-interfaces en -controllers, de toekomst van werk in de metaverse, de toekomst van digital twins en de toekomst van blockchain en decentrale autonome organisaties (DAO).

Over Capgemini
Capgemini is een wereldwijde, maatschappelijk verantwoorde en multiculturele marktleider met 340.000 mensen in meer dan 50 landen. Als strategisch partner ondersteunt Capgemini organisaties bij hun transformatie door gebruik te maken van de kracht van technologie. Hierbij laat de Group zich leiden door zijn bestaansreden: menselijke energie vrijmaken door middel van technologie voor een inclusieve en duurzame toekomst. Met meer dan 50 jaar ervaring en expertise in uiteenlopende sectoren, vertrouwen klanten de aanpak van hun zakelijke behoeften toe aan Capgemini: van strategie en ontwerp tot operationeel beheer. Dit gebeurt door gebruik te maken van innovaties in cloud, data, kunstmatige intelligentie, connectiviteit, software, digital engineering en platforms. De Group behaalde in 2021 een omzet van 18 miljard euro. Get the Future You Want | www.capgemini.nl

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht