Industry Wire

Geplaatst door Tens Media

Car Paccio wint Namespotting Foodtrucknaam van het Jaar

HILVERSUM- Vanochtend is bij het 100%NL-radioprogramma DeBarryPafShow de winnaar bekend gemaakt van de Namespotting Foodtrucknaam van het Jaar-verkiezing.

De Meimaand staat niet alleen bekend om het zonnige lenteweer, maar ook om de start van veel Foodtruckfestivals. Om op de talloze festivals op te vallen moet een ondernemers zich niet alleen met hun aangeboden eten onderscheiden, maar ook een opvallende naam kan de uiteindelijke keuze bepalen.

De jury was van mening dat Car Paccio de beste Foodtrucknaam had van 2019, omdat de winnende foodtrucknaam precies de lading dekt.

De top-5 beste Foodtrucknamen van 2019 zijn:
1. Car Paccio
2. Hupsaté
3. Pofferdikkie
4. Mister Maisguy
5. Kok au Van

De winnaar is gekozen door een jury bestaande uit professionals die zich bezighouden met streetfood, marketing, media en merknamen.

De Foodtruck-Namespotting Jury 2019 bestaat uit:
• Hans Prummel (eigenaar De Naamafdeling, voorzitter Stichting Gaykrant en initiatief- nemer Namespotting)
• Richard Otto (eigenaar Tens Media, uitgever o.a. Verdwenen Merken, Namespotting, en Spreekbuis)
• Evelien Udo (eigenaar RISE Merken)
• Jean-Paul Schaddé van Dooren (mede-oprichter Cityguys en marketingmanager bij Babage Company)
• Roger Bloem (mede-oprichter Cityguys en marketeer bij Smullers)

De jury koos de winnaar uit meer dan 150 inzendingen, waaronder Voertuig, In Beslag Genomen, Cut the Crêpe, On the Brood Again, De Grilllende Keukenmeiden en Carbeque.

Over Namespotting
Namespotting is een internetfenomeen over de leukste, grappigste en opvallendste merk- en bedrijfsnamen. Sinds 2011 organiseert De Naamafdeling elke maand de ‘Namespotting’-competitie waar elke maand in een online competitie de merkwaardigste namen worden gekozen. Vooral de laatste jaren is het een bekend internetfenomeen geworden. De beste inzendingen komen in aanmerking voor de titel ‘Namespotting Naam van het Jaar’. Afgelopen jaren werden onder andere de namen boomsnoeier Takkenwerk (2018), ‘Eau Eau Den Haag’ (2017), ‘Wolwinkel Wolhalla’ (2016) , ‘De Laatste Hoop mollenbestrijding’ (2015) en ‘iDropped iphone reparatie’ (2014) tot winnaars gekozen. Sinds 2018 is Namespotting regelmatig te lezen op LINDA.nl. Uitgeverij Tens Media bracht eerder een boek en een scheurkalender over Namespotting uit.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht