Industry Wire

Geplaatst door Caravandelen

Caravan delen is het nieuwe kopen

Een nieuwe of tweedehands caravan kopen en ‘m een of twee keer per jaar gebruiken? Dat is niet meer van deze tijd. Delen is het nieuwe kopen. Een stuk duurzamer én financieel aantrekkelijker. Na het succes van personenvervoer-bemiddelaar Uber en Airbnb als marktplaats voor huizen(ver)huur is er daarom nu: caravandelen.nl.

De deeleconomie groeit in flink tempo. Een digitale handelsplaats met, en nieuwsbron over, enkel en alleen caravans bestond echter nog niet. Tot verbazing van ondernemer Arno Brokelman die daarom caravandelen.nl start. “Particulieren plaatsen hier gratis hun caravan. Belang­stel­lenden nemen via de site contact op voor info of bezichtiging. De verhuurder bepaalt daarna zelf aan wie hij verhuurt.” Ook huur betalen gebeurt veilig en transparant via het platform.

Alleen caravans

Op de site staan enkel caravans. Waarom niet ook campers en andere recreatiemogelijkheden? “Een caravangebruiker is een ander type recreant. Een caravan voelt voor hem als een comfortabele slaapplek én veel vrijheid, omdat hij met zijn eigen auto kan gaan en staan waar hij wil. Even een boodschap doen? Rijden in een drukke, onbekende omgeving? Met je vertrouwde auto is dat een stuk makkelijker.”

Caravanweetjes

Voor de echte fan geeft caravandelen.nl ook veel nieuws. “Van wanneer je met een caravan mag rijden tot de kogeldruk op je trekhaak. En van ideale caravancampings tot duurzame kampeertips.” Animo is er al genoeg. Brokelman legt uit: “De één wil een caravan delen omdat het duurzaam is. De ander vindt de contacten leuk. En als verhuurder verdien je ook nog wat.” Meer informatie: www.caravandelen.nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht