Industry Wire

Geplaatst door Orange Business

CEO Orange kondigt nieuwe samenstelling van het Executive Committee aan

Christel Heydemann, CEO van Orange, heeft besloten een deel van haar managementteam te vernieuwen met het oog op het versnellen van de transformatie en ontwikkeling van de belangrijkste B2B- en Afrika en Midden-Oosten markten.

De volgende veranderingen worden doorgevoerd:

Aliette Mousnier-Lompré is benoemd tot Chief Executive Officer van Orange Business Services. Deze benoeming volgt op het vertrek van Helmut Reisinger in januari 2022 en de interim-periode die Aliette met veel toewijding heeft overzien. Zij zal toetreden tot het Executive Committee van de Groep. In een snel veranderende sector die wordt beïnvloed door een pandemie, zal Aliette de verantwoordelijkheid op zich nemen voor de transformatie van Orange Business Services om zakelijke klanten een volledig geïntegreerde waardepropositie te bieden en hen beter te ondersteunen bij hun digitale transformatie. Deze benoeming is met onmiddellijke ingang.

Jérôme Hénique wordt benoemd tot Chief Executive Officer van Orange Midden-Oosten en Afrika (OMEA). Hij is momenteel Director Operations en Deputy CEO van de regionale dochteronderneming van de Groep, dat aanwezig is in 18 landen in Afrika en het Midden-Oosten. Hij neemt de leiding over van Alioune Ndiaye die zich wenst te concentreren op zijn rol als Voorzitter van de Raad van Bestuur. Alioune Ndiaye blijft Non-executive Chairman van OMEA en zal een actieve rol blijven spelen in het bestuur van de entiteit. De regio Afrika en het Midden-Oosten is momenteel een van de belangrijkste groeimotoren van de Groep. Er liggen tal van uitdagingen in het verschiet op het gebied van de uitbouw van netwerken, financiële diensten en de ontwikkeling van andere nieuwe digitale diensten. Jérôme Hénique zal toetreden tot het Executive Committee van de Groep. Deze benoeming gaat in op 1 juli.

De andere leden van het Executive Committee blijven in hun huidige functie.

Christel Heydemann, CEO van Orange, verklaarde:

“De vandaag aangekondigde veranderingen weerspiegelen de prioriteiten voor de komende maanden waar we nu vaart achter moeten zetten. De B2B-sector, evenals het Afrika en Midden-Oosten-segment, zijn twee sleutelmarkten voor Orange. De succesvolle transformatie en ontwikkeling van onze activiteiten in deze sectoren zal ons in staat stellen duurzame groei te verzekeren. Ik wil ook Alioune bedanken voor zijn harde werk, zijn verwezenlijkingen en zijn constante inzet als voorzitter & CEO van Orange Midden Oosten & Afrika. Ik ben blij dat ik op zijn bijdrage als voorzitter kan blijven rekenen.”

Over Orange Business Services

Orange Business Services is een network based digitaal dienstverleningsbedrijf en de wereldwijde zakelijke divisie van de Orange Group. Het verbindt, beschermt en innoveert voor bedrijven over de hele wereld om duurzame bedrijfsgroei te ondersteunen. Door gebruik te maken van zijn connectiviteits- en systeemintegratie-expertise in de gehele digitale waardeketen, is Orange Business Services goed gepositioneerd om mondiale bedrijven te ondersteunen op gebieden zoals software gedefinieerde netwerken, multi-clouddiensten, data en AI, smart mobility services en cybersecurity. Het begeleidt bedrijven veilig end-to-end in elke fase van de data levenscyclus, van verzamelen, transporteren, opslaan en verwerken tot analyseren en delen.

Met bedrijven die floreren op innovatie, plaatst Orange Business Services zijn klanten in het hart van een open collaboratief ecosysteem. Dit omvat eveneens zijn 28.500 werknemers, de activa en expertise van de Orange Group, zijn technologie- en bedrijfspartners, en een pool van zorgvuldig geselecteerde startups. Meer dan 3.000 multinationals, maar ook twee miljoen professionals, bedrijven en lokale gemeenschappen in Frankrijk, stellen hun vertrouwen in Orange Business Services.

Meer informatie is te vinden op www.orange-business.com of volg ons via LinkedInTwitter en onze blogs.

Orange is een van ’s werelds grootste telecombedrijven, met een omzet van 42,5 miljard euro in 2021 en 271 miljoen klanten wereldwijd op 31 december 2021. Orange is genoteerd aan de Euronext Parijs (ORA) en aan de New York Stock Exchange (ORAN). In december 2019 presenteerde Orange zijn nieuwe strategische plan “Engage 2025”, geleid door verantwoordelijkheid op het gebied van milieu en maatschappelijke betrokkenheid. Terwijl het bedrijf versnelt in groeigebieden, zoals B-2-B-diensten en data en AI in het middelpunt van innovatie plaatst, zal de gehele Orange Group een aantrekkelijke en verantwoordelijke werkgever zijn.

Orange en alle andere Orange product- of dienstnamen die in dit materiaal voorkomen, zijn handelsmerken van Orange of Orange Brand Services Limited.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht