Industry Wire

Geplaatst door Cervinodata

Cervinodata uit Rotterdam lanceert Supermetrics concurrent

Cervinodata uit Rotterdam lanceert Supermetrics concurrent

Rotterdam, 22 aug 2019 – Cervinodata, aanbieder van dataoplossingen voor marketingbureaus en middelgrote organisaties, heeft onlangs Cervinodata voor Google Big Query gelanceerd. Het Rotterdamse bedrijf gaat daarmee de directe concurrentie aan met Supermetrics, een veel grotere aanbieder uit Finland.

Cervinodata maakt het voor online marketeers en data analisten makkelijk om zonder te programmeren de belangrijkste marketingcampagne resultaten van verschillende platformen bij elkaar te brengen in Google BigQuery.

Het toenemen van het aantal platforms waarop wordt geadverteerd en de hoeveelheid gegevens die beschikbaar komt, is voor steeds meer organisaties een reden om de opslag en verwerking van data professioneler op te zetten. Dit geldt zeker voor online marketingbureaus, die vaak met een veelvoud aan accounts per platform te maken hebben.

De controle over en de beveiliging van data wordt eveneens steeds belangrijker. Ondanks dat het bij campagneresultaten niet over gebruikersinformatie (en de bijbehorende strengere eisen van de AVG) gaat, maar over anonieme waarden zoals impressies, kosten en klikken is controle over waar de data zich precies bevindt een andere belangrijke reden om de opslag van data te centraliseren.

Bureaus die hun datastroom tot nu toe hebben beheerd met behulp van Google Sheets of Excel maken steeds vaker de overstap naar Google BigQuery. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot.

Erik van Dorp, CEO Cervinodata: “Het bij elkaar brengen en up-to-date houden van campagneresultaten is voor organisaties een hoop gedoe. Het automatiseren hiervan betekent eenmalig veel werk en ook nog eens terugkerend onderhoud. IT-collega’s binnen organisaties worden hiermee vaak ongewild de bottleneck in het proces. En voor hen is het ook niet het meest interessante werk. Met onze oplossing slaan we twee vliegen in één klap. De marketeer kan zelf eenvoudig toegang verkrijgen tot zijn of haar data én de IT-collega’s kunnen worden vrijgemaakt voor ander, leuker werk.”

De trend richting automatisering van datastromen is al enige tijd gaande en zal de komende jaren verder versnellen. Steeds meer aanbieders proberen een graantje mee te pikken in deze lucratieve markt. De meeste aanbieders richten echter zich op de high-end / corporate markt, denk aan Looker en Adverity. Slechts een beperkt aantal spelers richt zich op de wereldwijde markt voor middelgrote organisaties, terwijl deze markt in potentie vele malen groter is. Cervinodata gaat met de lancering de concurrentie aan met Funnel.io en vooral met de onlangs gelanceerde Supermetrics for BigQuery.

Erik van Dorp, CEO Cervinodata: “Onlangs lanceerde Supermetrics hun BigQuery product. Zo’n grote partij kan voor ons de markt openbreken. Als je de verschillen bekijkt tussen Cervinodata en Supermetrics dan is mijn conclusie dat onze dienst simpelweg interessanter en beter is. Niet alleen qua prijs, ook qua functionaliteiten.”

Functionaliteiten die Cervinodata biedt die Supermetrics for BigQuery niet biedt:

• E-mail alert als er geen toegang meer is tot een account
• Toegang tot een platform met meerdere accounts (multi consent)
• Automatische, dagelijkse back-up van alle data
• Een organisatielaag voor multi account beheer
• Eenvoudige interface om dataverzameling aan of uit te zetten
• Drag & Drop query builder die het mogelijk maakt om zonder programmeren tabellen aan te maken in BigQuery, ongeacht het rapportageplatform (Supermetrics heeft alleen query builder voor Data Studio).

Ook de tarieven verschillen behoorlijk. Bij Cervinodata kost het volledige product (met alle platformen en 100 accounts, 399 euro per maand. Bij Supermetrics kost 1 platform en 5 accounts al 490 euro per maand. En een instapplan kost bij Cervinodata 49 euro per maand, versus 190 euro per maand voor Supermetrics.

Het verlenen van toegang tot verschillende bronnen en het bij elkaar bijeenbrengen van de data uit de verschillende platformen is de eerste stap. Maar er staat meer op de roadmap.

Erik van Dorp: ”Als de markt voor databeheer zich verder ontwikkelt zal het noodzakelijk zijn ons op andere vlakken te blijven onderscheiden. Daarom willen we stap voor stap intelligentie toevoegen. We zijn nu al aan het testen met voorspellingsmodellen en uitschieterdetectie. Op die manier kunnen we het voor de marketeer nog eenvoudiger maken om sneller en betere beslissingen te nemen. Op termijn zal het zelfs zijn dat we automatisch campagnes gaan optimaliseren in de betreffende platformen. Of zelfs budgetten optimaliseren tussen platformen. Maar onze inschatting is dat de marketeer voorlopig zelf aan de knoppen wil blijven zitten”

Over Cervinodata voor BigQuery
Cervinodata voor Google Big Query is een nieuw product, maar borduurt voort op jarenlange kennis, ervaring en technologie. De Cervinodata engine voedt sinds 2014 vrijwel alle dashboards van de honderden klanten van Cervino Marketing. Op verzoek van enkele van haar grotere klanten is de data engine nu online beschikbaar als op zichtzelf staande dienst. Cervinodata voor BigQuery is direct gratis uit te proberen via https://app.cervinodata.com. Voor vragen: Erik van Dorp, erik@cervinodata.com

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht