Industry Wire

Geplaatst door ChargePoint

ChargePoint integreert met Apple CarPlay om elektrisch rijden gebruiksvriendelijker te maken

Amsterdam, 17 november 2020 – ChargePoint, een van de grootste oplaadnetwerken voor elektrische voertuigen (EV) ter wereld, integreert nu met Apple CarPlay om elektrisch rijden makkelijker te maken. De nieuwe integratie maakt belangrijke laadgegevens zichtbaar in het voertuig, zodat bestuurders deze informatie gemakkelijk kunnen inzien via het infotainment-systeem in het voertuig. Bestuurders kunnen onder andere nabijgelegen laadstations vinden, hun status inzien, een laadsessie beginnen en naar een station navigeren – zonder dat ze hiervoor hun iPhone hoeven te gebruiken tijdens hun rit. Deze integratie komt kort na de release van andere nieuwe features voor Apple-gebruikers, zoals Dark Mode, compatibiliteit met Apple Watch, en een nieuwe ChargePoint-widget in de Today View van de iPhone, waarmee bestuurders nabijgelegen laadstations kunnen vinden en realtime de laadstatus kunnen inzien.

“De verschuiving naar elektrische mobiliteit verandert de ervaring van autorijden. De ChargePoint-integratie met CarPlay is een grote stap in die verandering, die wordt gedreven door software en meer connectiviteit”, zegt Bill Loewenthal, Senior Vice President bij ChargePoint. “Door essentiële laadgegevens rechtstreeks in het infotainment-systeem van een voertuig te integreren, zijn chauffeurs in staat om gemakkelijker en sneller dan ooit te handelen op basis van betere informatie. Door hun telefoon via CarPlay met het voertuig te koppelen, hebben chauffeurs namelijk toegang tot rijke informatie uit de mobiele ChargePoint-app. De naadloze samenwerking tussen app en auto draagt bij aan de veranderende manier waarop chauffeurs en passagiers mobiliteit ervaren, nu elektrisch rijden wereldwijd aan terrein wint.”

De ChargePoint-integratie met CarPlay biedt betere connectiviteit dan voorheen. Door simpelweg een apparaat met iOS 14 of hoger te verbinden met een voertuig dat CarPlay ondersteunt, hebben bestuurders sneller en makkelijker toegang tot informatie via de hoofddisplay van het voertuig. De beschikbare informatie in de ChargePoint-app wordt middels de koppeling geïntegreerd in het infotainment-systeem in het dashboard van het voertuig. Met CarPlay hebben bestuurders toegang tot een routekaart met nabijgelegen stations, ze kunnen de status van deze stations inzien, een lijst met stations met uitgebreidere informatie bekijken en een laadsessie starten. Daarnaast kunnen bestuurders stations filteren op basis van de snelheid van beschikbare laadpunten, kosten, beschikbaarheid en stekkertype. Tot slot hebben zij direct vanuit het voertuig toegang tot een lijst met recent bezochte stations, kunnen ze een lijst met favoriete laadstations aanmaken, en kunnen ze zich op wachtlijsten inschrijven.

Deze integratie met Apple CarPlay is verder bewijs van de missie van ChargePoint om de ervaring van elektrisch rijden voor bestuurders en bedrijven te verbeteren, en zo de toekomst van elektrische mobiliteit te ondersteunen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht