Industry Wire

Geplaatst door Charly Cares

Charly Cares introduceert uniek oppas concept nu ook voor gezinnen in Utrecht

Amsterdam, 13 september 2016 – De Nederlandse startup Charly Cares is in Utrecht van start gegaan met haar oppasdiensten en speelt daarbij in op de behoeften van drukke stadsouders. Het Amsterdamse bedrijf doorbreekt met een innovatieve aanpak de traditionele oppasmarkt. Vanaf nu kunnen ouders ‘on demand’ ook via een app een gescreende en beoordeelde oppas boeken bij hun uit de buurt.

Oppas-stress

Oprichter Charlotte van der Straten zegt daar het volgende over: “Een betrouwbare oppas is een essentieel onderdeel binnen ieder druk gezin. De behoefte aan kinderopvang is flexibeler geworden. Gezinnen van nu bestaan uit tweeverdieners, ondernemers en alleenstaande vaders en moeders. Waar we dit voorheen regelden met opa’s, oma’s of buurmeisjes, kunnen we daar niet meer altijd op terugvallen. Dan komt de welbekende oppas-stress om de hoek kijken.“

Boek online een oppas

Hoe krijgt Charly Cares ouders zo ver dat ze online een oppas boeken? Van der Straten: ”We zijn kritischer geworden als het gaat om de zorg van onze kinderen. Je geeft immers niet zomaar je kostbaarste bezit uit handen. Echter worden we gedwongen om op zoek te gaan naar oplossingen voor het huidige aanbod wat betreft kinderopvang, wat nog altijd een inflexibel karakter heeft.“

Screening en beoordeling

Charly Cares speelt daar op in door zorgvuldig gescreende ‘Oppas Angels’ aan te bieden via een innovatief online platform. Via de app creëert de ouder een online oppas pool en kan tot drie uur van tevoren boeken. Volgens Van der Straten is de persoonlijke screening en online beoordeling een essentieel onderdeel van hun concept: “Iedere Oppas Angel wordt gescreend op kantoor volgens een gedegen screeningsprotocol. Daarnaast wordt de oppas na iedere oppasdienst beoordeeld door de ouder wat inzichtelijk is voor andere ouders. Zo houden wij onze community transparant, betrouwbaar en kunnen we de kwaliteit van onze service bewaken.”

Oppas Angels

De Oppas Angels zijn studenten of net-afgestudeerden met minimaal twee jaar intensieve oppaservaring. Volgens Van der Straten verschilt die ervaring onderling enorm: “Een bankhanger die s ‘avonds op het huis past is wat anders dan een oppas die de hele dag voor drie kinderen zorgt. Leeftijd, ervaring en persoonlijkheid zijn belangrijke factoren, daarnaast studeert 60 procent van onze Angels binnen een aanverwante richting zoals pedagogiek.

Charly Cares

Charly Cares is eind 2015 opgericht door gezicht en naamgever Charlotte van der Straten en Xander Koenen. Het bedrijf groeit hard en is inmiddels actief in Amsterdam, Amstelveen, Haarlem en Utrecht. Vanaf volgende maand gaan ze van start in de steden Den Haag en Rotterdam.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht