Industry Wire

Geplaatst door Check Point Research

Check Point Software vereenvoudigt beveiliging van cloudapplicaties met AI-gebaseerde WAFaaS

Check Point Software Technologies, leverancier van AI-aangedreven, cloudgebaseerde cyberbeveiligingsplatformen, introduceert CloudGuard WAF-as-a-Service (WAFaaS) – een geautomatiseerde, AI-gestuurde web application firewall. Dit biedt organisaties een volledig beheerde oplossing om cyberdreigingen te voorkomen en webapplicaties te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en datalekken. Door prioriteit te geven aan preventie, eenvoud en schaalbaarheid beveiligt de technologie cloudapplicaties en API’s op een kosteneffectieve manier.

Security-experts begrijpen dat WAF-oplossingen zorgvuldig moeten worden geconfigureerd en permanent moeten worden onderhouden om risico’s te beperken. Toch is het beveiligen van de cloud van het grootste belang. Check Point’s 2024 Cloud Security Report toont aan dat een overweldigende 96% van de respondenten zich zorgen maakt over hun vermogen om cloudrisico’s effectief te beheren. Het volledig beheerde CloudGuard WAFaaS-aanbod van Check Point verandert een omslachtig proces in een gestroomlijnde operatie.

“Moderne cloud-omgevingen hebben eenvoudige en effectieve bescherming nodig voor Web Services en API’s, die CloudGuard WAFaaS biedt door middel van essentiële, geautomatiseerde en in de cloud geleverde beveiliging”, zegt Oded Gonda, VP Technology & Innovation bij Check Point Software Technologies. “CloudGuard WAFaaS vereenvoudigt de beveiliging van applicaties voor onze klanten en biedt dreigingspreventie van topniveau binnen een beheerde oplossing die in minder dan vijf minuten kan worden geïmplementeerd en zero-day bedreigingen effectief voorkomt.”

CloudGuard WAFaaS is een essentieel onderdeel van Check Point’s prevention-first cloud security-oplossing. Met functies variërend van AI-gebaseerde bedreigingsdetectie, API discovery bot-preventie, bestandsbeveiliging en rate limiting biedt CloudGuard WAFaaS een uitgebreide suite van applicatie- en API-bescherming voor meerdere cloud- en moderne architecturen en omvat DDoS-preventie en geautomatiseerd certificaatbeheer.

“In tegenstelling tot traditionele web application firewalls, die sterk afhankelijk zijn van handmatige interventie en frequente updates van signatures, maakt onze Check Point CloudGuard WAFaaS gebruik van AI om zich dynamisch aan te passen aan nieuwe bedreigingen”, zegt Brian McHenry, Head of Cloud Security Engineering bij Check Point Software. “Deze mogelijkheid zorgt ervoor dat organisaties een preventief verdedigingsmechanisme hebben dat mee evolueert met het dreigingslandschap zonder tijdrovende valse positieven te genereren.”

Als onderdeel van het Check Point Infinity Platform om de cloud te beveiligen, omvatten de belangrijkste kenmerken voor CloudGuard WAFaaS:
Bedreigingspreventie: Beschermt tegen zero-day exploits, DDoS-aanvallen (Distributed Denial of Service) en botaanvallen, en zorgt voor uitgebreide beveiliging zonder de prestaties te beïnvloeden.
Contextuele analyse: Nauwkeurige detectie, met vrijwel geen fout-positieven, bevrijdt beveiligingsteams van vervelend firewall-onderhoud
API-beveiliging: Vermindert op effectieve wijze het risico op onbevoegde toegang en inbreuken op gegevens door gebruik te maken van de nieuwste API-detectiefunctie
Eenmalige installatie: Het volledige implementatieproces kan binnen 5 minuten worden uitgevoerd.

——————————————

Over Check Point Software Technologies Ltd.
Check Point Software Technologies Ltd. (www.checkpoint.com) is een leidende leverancier van AI-aangedreven, cloudgebaseerde cyberbeveiligingsplatformen die wereldwijd meer dan 100.000 organisaties beschermen. Check Point maakt overal gebruik van de kracht van AI om de efficiëntie en nauwkeurigheid van cyberbeveiliging te verbeteren via zijn Infinity Platform, met toonaangevende vangstpercentages die proactief anticiperen op bedreigingen en slimmere, snellere reactietijden mogelijk maken. Het veelomvattende platform omvat in de cloud geleverde technologieën bestaande uit Check Point Harmony om de werkplek te beveiligen, Check Point CloudGuard om de cloud te beveiligen, Check Point Quantum om het netwerk te beveiligen en Check Point Infinity Core Services voor collaboratieve beveiligingsactiviteiten en -diensten.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht