Industry Wire

Geplaatst door CIM Logistics

CIM presenteert nieuwe userinterface (UI) op LogiMAT 2022

Den Haag, 25.05.2022WMS-leverancier CIM Logistics presenteert op de LogiMAT in Stuttgart (31 mei tot 2 juni) talrijke nieuwe functies op het gebied van intralogistieke software. Met name de nieuwe userinterface van het warehouse management systeem PROLAG World is een grote aandachtstrekker. Browsergebaseerd, beschikbaar als mobiele app, intuïtief en met een modern design, de nieuwe interface overtuigt met een specifiek voor logistieke operaties geoptimaliseerde user-experience. Er zijn bovendien nieuwe functies toegevoegd aan PROLAG Hazmat. Én CIM zal PROLAG Transport voorstellen, een gloednieuwe uitbreiding voor de naadloze integratie van vloot- en routebeheer in goederenuitgifteprocessen. Het CIM-team verwelkomt haar bezoekers graag in hal 8 op stand F58.

LogiMAT 2022 nadert al en de sector anticipeert vol ongeduld op wat leveranciers van intralogistieke oplossingen voor deze speciale editie van de beurs in petto hebben. CIM Logistics uit Fürstenfeldbruck bij München, een bekende fabrikant van software voor magazijnbeheer, zal dit jaar op de LogiMAT een aantal nieuwe producten presenteren, die bezoekers kunnen bekijken op de CIM-stand. PROLAG Hazmat, het beheer van gevaarlijke materialen en gevaarlijke goederen, is met een aantal essentiële functies uitgebreid, PROLAG Transport wordt hier voor het eerst gepresenteerd en de nieuwe userinterface (UI) van de gehele PROLAG World Logistics suite zal ter plaatse worden gedemonstreerd door onze collega’s op de beurs. Beursbezoekers kunnen zelf kennismaken met deze nieuwe features op speciaal ingerichte werkstations in hal 8 op beursstand F58.

Met de lancering van PROLAG Transport heeft CIM een belangrijke component aan zijn pakket toegevoegd: de software biedt bedrijven met een eigen wagenpark de mogelijkheid om dit wagenpark perfect te integreren in hun eigen intralogistiek. De logistieke experts van CIM hebben de routeoptimalisatie van PROLAG Transport zodanig ontworpen, dat de route van het verzendstation naar de ontvanger een natuurlijk verlengstuk van de uitgaande goederen is. De gebruikers profiteren daarmee ook van systeemondersteunde functies voor het goederentransport zonder gebruik te hoeven maken van kostbare transport management systemen. Bovendien zorgt de transportoplossing met PROLAG Transport ervoor dat eventuele interfaceproblemen vermeden worden. De software is eenvoudig geïntegreerd in de PROLAG World Android app en kan flexibel worden gebruikt op alle gangbare mobiele apparaten.

Met PROLAG Transport kan de intralogistiek een stap verder gaan. Het systeem biedt talloze praktische functies die de verzending naar het tussenliggende magazijn of naar de eindklant aanzienlijk vereenvoudigen. Op basis van de beschikbare artikelgegevens, wijst de app automatisch de beste en meest efficiënte rit aan de zending toe. Reiskosten worden vermeden door intelligent orderbeheer en een laad- en losbeheersysteem optimaliseert het gebruik van de ruimte in de bestelwagen naar gelang de geplande rit. Het beheer van leeggoed levert voor elke rit economische voordelen op. Chauffeurs kunnen de geïntegreerde functie voor incidentenbeheer gebruiken om direct te handelen in geval van afwezigheid of incidenten tijdens de levering. De app biedt ook verschillende bevestigingsopties, die men naar eigen voorkeur in kan stellen – van digitale handtekeningen en werknemerscodes tot de veelgebruikte fotofunctie.

Gevaarlijke goederen en materialen zijn vaak aanwezig in de meest onopvallende alledaagse voorwerpen – schoonmaakartikelen en elektronica bijvoorbeeld. Om deze stoffen op te slaan en te vervoeren, heeft u een professionele omgeving nodig die aan alle wettelijke voorschriften voldoet. PROLAG Hazmat is de softwareoplossing van CIM voor de opslag van gevaarlijke goederen en materialen volgens alle geldende voorschriften en voor de optimale voorbereiding van hun transport. De functionaliteit van CIM voor het beheer van gevaarlijke stoffen kan enerzijds worden gebruikt om de hoeveelheden gevaarlijke stoffen in specifieke opslaggebieden te controleren op naleving van de relevante wetgeving. Anderzijds dient deze tool ook om materiaallijsten te beheren voor artikelsets die slechts gedeeltelijk uit gevaarlijke stoffen bestaan en daarom vaak buiten beschouwing worden gelaten. Deze informatie gaat verder dan de wettelijke normen voor brandveiligheid in de intralogistiek en wordt automatisch naar de lijst met gevaarlijke stoffen gestuurd.

CIM presenteert op de beurs een geoptimaliseerde verpakkingslogica die aan de eisen van de wereldhandel voldoet. PROLAG Hazmat voldoet aan alle internationale normen die het zeevervoer voor omverpakkingen regelen. De vervoersdocumenten voldoen automatisch aan de vereisten voor het vervoer van gevaarlijke stoffen (ADR, IMO-verklaring en IMDG). Bovendien maakt het intralogistieke systeem de processen voor het verpakken van gevaarlijke stoffen veel efficiënter, waardoor het goederenuitgifteproces wordt versneld en vereenvoudigd.

De nieuwe userinterface voor CIM’s intralogistieke softwarepakket is de meest veelbelovende innovatie die CIM op LogiMAT 2022 zal presenteren. De interface is ontworpen volgens de principes van modern UI-design, met goed doordachte functies en een aantrekkelijke optiek. Talrijke functies verhogen de gebruiksvriendelijkheid en vereenvoudigen de afhandeling van complexe logistieke processen. Gebruikersschermen kunnen worden geconfigureerd en gewijzigd om ze aan te passen aan de huidige rol van de logistiek specialist, zonder dat de systeeminstellingen moeten worden aangepast. Dit betekent dat de software intuïtieve gebruiksvriendelijkheid kan bieden en tegelijkertijd kan voldoen aan de behoeften van de fluctuerende arbeidsmarkt in de logistieke sector.

De userinterface bevat een aantrekkelijke visualisatiefunctie voor magazijnautomatisering, waarbij actuele gegevens worden gebruikt om de status van het transportsysteem en de materiaalstromen in het magazijn te tonen. Een dashboard biedt een overzicht van de belangrijkste informatie. Naast live-indicatoren uit het magazijn, een weergave van lopende intralogistieke processen en handige tools voor taakbeheer, biedt het systeem een business intelligence-tool als aanvulling op de control center- en magazijnbeheerfuncties. Deze tool verwerkt onder meer historische gegevens voor later gebruik in het besluitvormingsproces en stelt de gegevens in gestructureerde vorm ter beschikking. Het beginsel van vereenvoudiging dat aan de userinterface ten grondslag ligt, komt tot uiting in de geïntegreerde workflowmanager: dankzij de hoge usability en intuïtieve bruikbaarheid worden training en processen meetbaar versneld.

Het team van CIM kan niet wachten om bezoekers te verwelkomen op zijn stand, waar nieuwsgierige aanwezigen de kans krijgen om de nieuwe userinterface uit te proberen op speciaal geconfigureerde terminals. Onze logistieke experts zullen ook ter plaatse zijn om vragen te beantwoorden over nieuwe functies in de intralogistieke oplossing PROLAG World. Dit jaar vindt u de stand van CIM in hal 8 op nummer F58.

Maak direct een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek via https://cim-logistics.com/nl/newsroom/beurzen-en-evenementen/695-logimat-in-stuttgart?utm_campaign=LogiMAT%202022&utm_source=email&utm_content=Neuheiten_Presse_NL.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht