Industry Wire

Geplaatst door Cisco

Cisco Nederland en Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid starten samenwerking om werknemers en werkzoekenden IT-Skills bij te brengen

Den Haag, 10 juni 2021 – Cisco Nederland en minister Koolmees kwamen afgelopen dinsdag bijeen om de Networking Academy, een initiatief van Cisco, te bespreken. Met de Networking Academy (NetAcad) stimuleert Cisco scholing richting de IT-sector en bredere digitale geletterdheid. NetAcad is onderdeel van het Digitale Versnelling Nederland (DVN) programma van Cisco en is ontwikkeld om studenten, werkzoekenden en werkenden te voorzien van de juiste digitale vaardigheden.

In samenwerking met het ministerie van SZW worden een aantal cursussen vanuit Cisco’s Networking Academy beschikbaar gesteld via de website van HoeWerktNederland. Deze zijn gratis toegankelijk voor iedereen in Nederland die zijn kennis van digitalisering, Internet of Things, cybersecurity of programmeren wil verbeteren, of die zich wil laten omscholen tot een functie in het IT-vakgebied.

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: “Een leven lang ontwikkelen is van onschatbare waarde voor onze arbeidsmarkt. De coronacrisis heeft nog maar eens aangetoond hoe belangrijk het is om wendbaar te zijn en te blijven, als werkende, maar ook als organisatie. Ik complimenteer Cisco er dan ook mee dat ze de samenwerking hebben gezocht om kosteloze scholing aan te bieden op het gebied van IT. Ik hoop op een grote toestroom.

Zoektocht naar talent

Er is in de markt veel behoefte aan IT-talent, bedrijven in Nederland kampen namelijk al jaren met een tekort aan IT’ers of werknemers met IT-kennis. Naast dat studenten geïnteresseerd moeten worden in het vakgebied IT, zijn er ook bepaalde groepen die omgeschoold of gere-integreerd kunnen worden in de technologiesector. Denk hierbij aan statushouders, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt of mensen die door de huidige situatie hun baan zijn verloren. Door middel van het aanbieden van de NetAcad-cursussen streeft Cisco ernaar om digitale kennis te vergroten en toegang tot IT-opleidingen te vergemakkelijken.

“Wij zijn vereerd dat wij met ons NetAcad programma een bijdrage mogen leveren aan het ‘Hoe werkt Nederland’ platform. IT-kennis is op elk niveau relevant,” aldus Rik Bleeker, NetAcad Manager Europe North. “Vanuit Cisco weten wij als geen ander dat de digitalisering van Nederland vraagt om IT-professionals maar ook medewerkers met meer algemene IT-kennis, ongeacht de branche waarin ze actief zijn. Samen met SZW geven wij toegang aan alle Nederlanders, werkend en werkzoekend, om zich digitaal beter te ontwikkelen.”

Nederland digitaal aan de top

NetAcad is binnen Nederland actief binnen praktisch alle HBO en MBO ICT opleidingen. Daarnaast is er, vanuit Cisco’s programma Digitale Versnelling Nederland, ook lesmateriaal ontwikkeld voor het vak Informatica in het Voortgezet Onderwijs, waarin aandacht wordt besteed aan IoT, netwerken en slimme oplossingen. Een onderdeel van dit aanbod schenkt ook aandacht aan bredere digitale skills die voor iedereen in Nederland belangrijk zijn, zoals de introductiecursus Cybersecurity.

“Door de cursussen van NetAcad heb ik mijn roeping gevonden binnen de IT-sector.” Zo zegt Leroy, oud-student aan de Networking Academy van Cisco. “NetAcad heeft mij geholpen de uitdagende baan te vinden die ik altijd al zocht. Het heeft mijn passie ontwaakt en mij gestimuleerd om na mijn mbo-opleiding door te stromen naar het hbo en wo om mij daar verder te specialiseren. Als kers op de taart heb ik ook nog de Cisco Netriders Competitie Europa gewonnen, waardoor ik het hoofdkantoor van Cisco in San Jose, California mocht bezoeken.”

Over Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) is de wereldwijde leider in technologie die het internet aandrijft. Cisco creëert nieuwe mogelijkheden door uw applicaties opnieuw uit te vinden, uw gegevens te beveiligen, uw infrastructuur te transformeren en uw teams in staat te stellen om een wereldwijde en inclusieve toekomst te creëren. Ontdek meer op The Network en volg ons op Twitter.

Cisco en het Cisco-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Cisco en/of zijn dochterondernemingen in de VS en andere landen. Een lijst met handelsmerken van Cisco is te vinden op www.cisco.com/go/trademarks. Genoemde handelsmerken van derden zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren. Het gebruik van het woord partner impliceert geen partnerschapsrelatie tussen Cisco en een ander bedrijf.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht