Industry Wire

Geplaatst door Cleeng

Cleeng verwelkomt Han de Groot en Robert Wilhelm als nieuwe strategische adviseurs

 AMSTERDAM, 26 oktober 2016:  Cleeng, een specialist in e-commerce voor video voor toonaangevende sport- en amusementsbedrijven, heeft vandaag de benoeming aangekondigd van twee nieuwe strategische adviseurs, Han de Groot en Robert Wilhelm. Deze vertegenwoordigen hun fonds, VOC Capital Partners. Ze gaan samenwerken met het managementteam van Cleeng en de bestaande investeerder C4 Ventures om de groei van de activiteiten verder te versnellen en om het bedrijf bij de volgende ontwikkelingsfase te begeleiden. 

Han de Groot is mede-oprichter van VOC Capital Partners en richt zich op het helpen van ondernemers met technologisch en marktinzicht, organisatie-ontwikkeling en beheer van groei. In 1999 richtte Han een bedrijf op het gebied van consumentenonderzoek op, MetrixLab, en werd een pionier in online onderzoek in Europa en de V.S. Hij leidde de zakelijke uitbreiding van MetrixLab naar het V.K., Duitsland, Frankrijk, Spanje, Brazilië, Mexico, Singapore en China. Hij rondde met succes 6 overnames af in Nederland, Frankrijk, het V.K. en de V.S. (MarketTools), fuseerde MetrixLab in 2014 met MACROMILL, dat eerder een notering had aan de beurs van Tokyo (Japan), en werd daarna de CEO van het bedrijf. Door de fusie ontstond de grootste aanbieder van online onderzoek ter wereld, met 1.500 werknemers in Amerika, Europa en Azië, en een jaarlijkse omzet van meer dan $ 300 miljoen. In oktober 2015, 16 jaar na de oprichting van MetrixLab, deed Han zijn positie als CEO over aan zijn Amerikaanse opvolger Scott Ernst en werd hij niet-uitvoerend lid van de wereldwijde raad van bestuur. 

Robert Wilhelm heeft meer dan 25 jaar ervaring in durfkapitaal, fusies en overnames, zakelijke ontwikkeling en ondernemerschap. Momenteel is hij senior adviseur bij VOC Capital Partners en partner bij Solid Ventures. Daarvoor was hij partner bij Endeit Capital, actief in groeikapitaal. Hij was mede-oprichter en partner van NeSBIC CTe Fund, dat hij oprichtte in 1997. Dit was een groep in durfkapitaal met toegevoegde waarde voor investeringen in jonge technologiebedrijven in Europa en de V.S. Hij was eerder 4 jaar Senior Executive Mergers & Acquisitions van  Unisource NV, een pan-Europese joint venture in telecommunicatie. Voor Unisource deed hij meer dan 5 jaar ervaring op in internationaal durfkapitaal bij Atlas Venture in Amsterdam en Boston (V.S.). Hij is actief en betrokken lid van de raad van bestuur van verschillende bedrijven.

De komst van Han de Groot en Robert Wilhelm valt samen met een investering in een minderheidsbelang in Cleeng door VOC Capital Partners, C4 Ventures en andere bestaande investeerders. 

“We zijn erg verheugd te kunnen profiteren van de enorme ervaring van Han en Robert in het bouwen van succesvolle Nederlandse bedrijven die wereldwijd opereren. Cleeng komt in een nieuwe ontwikkelingsfase, en zoekt wereldwijd leiderschap. We konden geen betere adviseurs bedenken in aanvulling op onze bestaande gesprekspartners Pascal Cagni en Charles-Antoine Beyney.” Zei Gilles Domartini, CEO van Cleeng.

“Cleeng heeft enorme groei mogelijkheden, omdat steeds meer bedrijven aan hun hoogwaardige video content willen verdienen via live video’s en on-demand. Cleeng biedt een eenvoudig te gebruiken oplossing voor het beveiligen van video’s, verwerken van verificatie en betaling via elk apparaat. Hierdoor kunnen uitzenders en sportorganisaties het rendement op hun investeringen verhogen. Daarom denken wat dat dit het juiste moment is om te investeren. Onze ervaring in het opbouwen van een wereldwijde leider, stimuleren van fondsenwerving en overnames zal Cleeng onmiddellijk voordeel opleveren.“ Han de Groot, Managing Partner van VOC Capital Partners

Over Cleeng

Cleeng is een krachtig platform en biedt oplossingen op het gebied van verificatie, commercie en beveiliging voor premium video’s. Het bedrijf helpt wereldwijde merken, zoals IMG, CoxHub, Dailymotion, TVN, en American Marketing Association, bij het genereren van meer betrokkenheid bij en omzet uit hun online video’s. Met de uitgebreide oplossingen en API’s van Cleeng kunnen uitzenders gebruikers op verschillende apparaten eenvoudig verifiëren, en video’s online verkopen via verschillende bedrijfsmodellen, bijv. Live PPV, SVOD, of Lead capture. Ook kunnen ze hun premium video’s onderscheiden, en in één of meerdere landen snel uitzonderlijke dienstverlening in meerdere talen verzorgen. Cleeng werd in 2011 opgericht door voormalige e-commerce deskundigen van Apple en Philips, en maakt deel uit van de ‘100 bedrijven die het meeste betekenen in online video’s’ van StreamingMedia. Het hoofdkwartier van Cleeng bevindt zich in Amsterdam, en het bedrijf heeft filialen in Polen en de V.S. Bezoek voor meer informatie http://www.cleeng.com/.

Over VOCCP

VOC Capital Partners heeft een unieke en gekwalificeerde mix ondernemers bijeengebracht voor het implementeren van onze benadering. Deze heeft als strekking visie en discipline te combineren om resultaten te stimuleren voor bedrijven die deel van onze portfolio uitmaken. Het kernteam van algemene partners heeft substantiële ervaring in ondernemingen, financiën en operaties. De algemene partners van VOC Capital zijn de grootste investeerders in ons fonds. We riskeren ons eigen geld, in tegenstelling tot de typische bedrijven in durfkapitaal die een lage eigen deelname van algemene partners kennen. Voor meer informatie: http://www.voccp.co

Over C4 Ventures

C4 Ventures is een nieuw soort bedrijf in durfkapitaal dat investeert in startende ondernemingen in Europa, en bedrijven in een latere groeifase die in Europese markten willen uitbreiden.

C4 Ventures werd gecreëerd door Pascal Cagni, VP en GM van Apple EMEIA (2000-2012), en richt zich qua investeringen op drie thema’s:  ’Slimme hardware’, ‘Toekomst van commercie’ en ‘Digitale media’. Met financiële ondersteuning en operationele ervaring helpt C4 Ventures ondernemers hun ideeën in de praktijk te brengen. Bezoek voor meer informatie www.c4v.co

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht