Industry Wire

Geplaatst door Cloudflare

Cloudflare breidt regionale dienstverlening en dataverwerking uit naar 19 nieuwe gebieden, waaronder Nederland

Cloudflare breidt de Data Localization Suite uit met 19 nieuwe regio’s voor dataverwerking, waaronder Nederland. Bij de introductie van Regional Services in juni 2020, was het concept van datalokaliteit en datasoevereiniteit al geworteld in de Europese regelgeving. Met Regional Services biedt Cloudflare haar klanten volledige controle over waar hun dataverkeer wordt afgehandeld. Tegenwoordig vereisen zowel landen als organisaties dat leveranciers de locatie van hun dataverwerking kunnen beperken. Vanuit het oogpunt van de geopolitieke ontwikkelingen en het uitsluiten van de dataverwerking in bepaalde rechtsgebieden.

Wettelijke verplichtingen van klanten
Cloudflare baseert het uitbreiden van de regionale dienstverlening en dataverwerking op de wettelijke verplichtingen van klanten. Sommigen willen dat data in een bepaald rechtsgebied blijft, terwijl anderen data nodig hebben om bepaalde rechtsgebieden te vermijden. Als reactie op deze behoeften heeft Cloudflare regionale services ontwikkeld die de inspectie van data beperken tot alleen die datacenters binnen de grenzen van bepaalde rechtsgebieden, of overal behalve in specifieke rechtsgebieden. Tevens anticipeert het bedrijf op de toenemende behoefte aan meer duurzaamheid met de Cloudflare Green Energy-regio. Daarbij is de inspectie van data beperkt tot enkel duurzame datacenters.

Nieuwe regio’s
De 19 nieuwe regio’s die in de loop van dit kwartaal beschikbaar komen zijn: Oostenrijk, Brazilië, Cloudflare Green Energy, exclusief Hong Kong en Macau, exclusief Rusland en Wit-Rusland, Frankrijk, Hong Kong, Italië, NAVO, Nederland, Rusland, Saoedi-Arabië, Zuid-Afrika, Spanje, Zwitserland, Taiwan en de respectievelijke Amerikaanse staten Californië, Florida en Texas.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht