Industry Wire

Geplaatst door Cloudian

Cloudian Storage als basis voor de Backup-as-a-Service-diensten van managed-cloudspecialist PQR

Amsterdam, 21 maart 2019 Cloudian heeft vandaag bekendgemaakt dat PQR, de toonaangevende provider van hybride managed-clouddiensten, het bekroonde HyperStore-platform voor object storage van Cloudian gaat gebruiken als basis voor het eigen Backup-as-a-Service (BaaS) aanbod. Met deze oplossing kunnen de Benelux-klanten van PQR gebruikmaken van de onbeperkte schaalbaarheid, kostenbesparingen en naadloze cloudintegratie van HyperStore.

PQR, dat is opgericht in 1990 en vestigingen heeft in Amsterdam en De Meern, is specialist op het gebied van de moderne werkplek, datacentertransformaties en managed-clouddiensten. PQR onderkende het probleem van het beschermen van grote hoeveelheden data en besloot vorig jaar dan ook om een Backup-as-a-Service-oplossing te introduceren. Voor de ontwikkeling van de oplossing wilde het bedrijf gebruikmaken van ‘best-in-class’ technologie en dus koos het voor HyperStore in combinatie met Rubrik-software.

Behalve dat HyperStore als basis voor het BaaS-serviceaanbod wordt gebruikt, wordt het platform ook aangeboden als volledige computing- en opslag-oplossing, die ook Nutanix- en Rubrik-software omvat.

Cloudian heeft PQR ondersteund met het verkrijgen van marktmomentum, onder andere in het overheidssegment, waar de vele voordelen van HyperStore bekend zijn:

  • Modulaire en onbeperkte schaalbaarheid: In tegenstelling tot veel andere object-storage-providers, waarbij klanten moeten overdimensioneren, kunnen Cloudian-gebruikers klein beginnen en zonder onderbrekingen of verstoringen groeien.
  • Hybride/multi-cloud-management: HyperStore, dat de beste S3-compatibiliteit in de branche biedt, maakt de naadloze uitwisseling van data tussen public en private cloudomgevingen mogelijk.
  • Geodistributie: De mondiale data fabric van Cloudian kan overal worden ingezet, maar centraal worden beheerd, vanuit een enkel scherm.
  • Multi-tenancy: HyperStore biedt geïsoleerde opslagomgevingen in een gedeeld systeem om de privacy te waarborgen en heeft functies voor facturering en quality-of-service (QoS) voor het behalen van prestatie-SLA’s.
  • Kostenbesparingen tot 70 procent: Door de eliminatie van dure en tijdrovende datamigraties kan Cloudian de kosten van databescherming met tot 70 procent terugdringen vergeleken met speciaal ontwikkelde, op schijf of tape gebaseerde systemen.

“Klanten vertrouwen erop dat wij ze kunnen helpen met het behalen van hun zakelijke en organisatorische doelstellingen door het beheren en beschermen van hun digitale bedrijfsmiddelen in veeleisende omgevingen,” aldus Marco Lesmeister, commercieel directeur bij PQR. “Dankzij de uitstekende schaalbaarheid, de naadloze cloudintegratie en kostenvoordelen speelt de object-storage-technologie van Cloudian een centrale rol in het adresseren van deze uitdaging.”

“PQR wordt hogelijk gewaardeerd vanwege zijn managed-services-expertise. Ze staan erom bekend dat ze de klant continu extra waarde bieden,” aldus Jacco van Achterburg, Vice President EMEA Sales bij Cloudian. “We verheugen ons op de samenwerking met PQR, zodat we de voor de cloud geoptimaliseerde oplossingen van Cloudian aan hun klanten kunnen aanbieden en hen kunnen helpen zich aan te passen aan de continu evoluerende omgeving.”

Over Cloudian

Cloudian verandert informatie in inzicht dankzij een hyperscale data fabric waarmee klanten binnen hun hele organisatie en wereldwijd data kunnen opslaan, terugvinden en beschermen. Met de databeheeroplossingen van Cloudian kunnen bedrijven betaalbare cloudtechnologie gebruiken voor hun datacenters, inclusief onvoorwaardelijke dataduurzaamheid, gebruiksvriendelijke beheertools en de meest compatibele S3 API in de branche. Cloudian en zijn ecosysteempartners helpen Global 1000-klanten om hun huidige beheer van ongestructureerde data te vereenvoudigen en zich beter voor te bereiden op de toekomstige datavereisten van AI en machine learning.  Voor meer informatie: www.cloudian.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht