Industry Wire

Geplaatst door Orange

CommuniThings lanceert voor het eerst NB-IoT Smart Parking in de stad Luik, in samenwerking met Orange

CommuniThings kondigde de commerciële lancering aan van de eerste Smart Parking-oplossing via NB-IoT-technologie, in samenwerking met Orange. De “Shop & Drive”-oplossing die in Luik wordt voorgesteld, helpt pendelaars parkeerruimte vinden via een mobiele app, terwijl een betere parkeerrotatie meer shoppers aanvoert. De Smart Parking-oplossing draait op het mobiele IoT-netwerk van Orange Belgium en gebruikt draadloze sensoren met een laag vermogen en open-data-applicaties voor inwoners, handelaars en gemeenten.

CommuniThings is één van de drie geselcteerde start-ups van Orange Fab Belux, het acceleratorprogramma van Orange voor start-ups dat hen helpt groeien dankzij business partnerships met zowel Orange in België en Luxemburg als internationaal.

Verbeterde shop- en drive-ervaring in Luik

Etay Oren, CEO van CommuniThings, legt uit: “Met de Smart Parking-oplossing die we ontwikkelden voor de stad Luik, kunnen gebruikers op hun smartphone de realtime parkeerbezetting bekijken en zelfs naar de beschikbare plek navigeren.  Eenmaal geparkeerd, krijgen ze 30 minuten gratis parkeertijd, ideaal voor een snelle winkelbeurt. Parkeerwachters krijgen in realtime informatie over de parkeerduur. Parkeermanagers krijgen dan weer statistieken over gebruikspatronen per plek en vergelijkende analyses tussen periodes (uren, dagen, enz.). Bij eerdere toepassingen van het systeem steeg de parkeerrotatie met factor drie. We zijn trots dat we deze Smart Parking-oplossing via NB-IoT-technologie kunnen lanceren en kijken we uit naar het uitdiepen van onze samenwerking met de technische experts van Orange, om bijkomende low-power-oplossingen voor verschillende segmenten in steden en ondernemingen te introduceren.”

Smart Parking-oplossing op IoT-netwerk van Orange

De Smart Parking-oplossing draait op het Narrowband-IoT-netwerk van Orange Belgium, dat in 2017 nationaal werd gelanceerd. Deze technologie biedt unieke voordelen: een erg lange levensduur van de batterij van aangesloten apparatuur en goedkopere elektronische componenten in de aangesloten objecten. De communicatie tussen object en netwerk verloopt volledig bidirectioneel, wat draadloze firmware-updates mogelijk maakt. De signaalpenetratie in gebouwen is erg sterk en naar de toekomst toe wordt de connectiviteit in het buitenland (roamen) op de mobiele IoT-netwerken van andere operatoren gegarandeerd. Door gebruik te maken van het NB-IoT-netwerk van Orange, dat binnen een gelicentieerd radiospectrum actief is, kan CommuniThings de betrouwbaarste IoT-connectiviteit bieden. De simkaart garandeert bovendien veilige connectiviteit door doorgedreven authenticatie en versleuteling van de verstuurde gegevens.

Orange Fab helpt CommuniThings groeien

Michaël Trabbia, CEO van Orange Belgium, licht toe: “We zijn erg trots CommuniThings te kunnen steunen, alsook hun mobiele IoT-oplossing dat ze op ons NB-IoT-netwerk introduceerden. Als start-up was CommuniThings één van de winnaars van het eerste seizoen van Orange Fab BeLux, het acceleratorprogramma van de Orange Group. Dit programma bevordert de groei van scale-ups die nieuwe producten en innovatieve diensten ontwikkelen in sectoren zoals Big Data, Artificial Intelligence en het internet der Dingen We kijken ernaar uit om CommuniThings verder te helpen bij het uitbouwen van hun bedrijf in België en internationaal. Dit dankzij een professioneel win-win partnership. CommuniThings krijgt ook de mogelijkheid om zijn producten en diensten te presenteren op de Orange stand op VivaTech, de wereldwijde beurs voor start-ups en leiders in Parijs. Last but not least bereiden we het volgende seizoen van Orange Fab BeLux voor, dus nodig ik hierbij alle start-ups en scale-ups uit om op orangefab.be een aanvraagformulier in te vullen en zo te kunnen profiteren van deze opportuniteit.”

Meer info via www.communithings.com en www.orangefab.be.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht