Industry Wire

Geplaatst door Conrad

Conrad laat kinderen kennismaken met techniek

Goedkope pakketten met gereedschap, waarmee kinderen op een laagdrempelige manier spelenderwijs met techniek bezig kunnen. Dat zijn de Klooikoffers die Conrad Electronic Benelux en Stichting Lekkersamenklooien introduceren.

Stichting Lekkersamenklooien heeft tot doel zoveel mogelijk mensen aan het klooien te krijgen. En Conrad wil graag uitvinders maken. Want de toekomst begint nu. Daarom bieden we samen de Klooikoffers aan, waarmee scholen en bibliotheken via een uitleensysteem kinderen met gereedschap leren kennismaken. Door op een laagdrempelige manier de creativiteit aan te wakkeren, leren kinderen de liefde voor techniek. Want als ‘Tekkie’ kan je niet jong genoeg beginnen!

Waarom klooikoffers?

Veel kinderen leren terwijl ze opgroeien het ‘makend onderzoeken’ af. Waar ze als kleuter expert waren met vingerverf zijn ze in groep 8 goed met de iPad. Op zich prima, ware het niet dat het maken in de echte wereld meestal langzaam verdwijnt. En dat willen we oplossen met Klooikoffers.

De toekomst begint nu

We zullen de samenwerking in de toekomst nog verder invullen, maar zijn nu al bezig met de eerste bestellingen. De verwachting is dat de eerste koffers begin april geleverd kunnen worden. Daarnaast ontwikkelen we Klooikoffers om rechtstreeks aan gezinnen thuis aan te bieden. Daarover snel meer!

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht