Industry Wire

Geplaatst door DOK30 Communicatie

Consument en bedrijf kiezen voor nieuwe generatie beveiligingssystemen die ingrijpen tijdens inbraak mogelijk maakt

Terwijl het aantal inbraken in het coronajaar 2020 daalde, bereiden consumenten en bedrijven zich voor op een stijgend aantal inbraken als het leven weer terugkeert naar normaal. Zij zoeken naar middelen waarmee inbraken niet alleen gemeld, maar ook verkort of zelfs voorkomen zouden worden. Dit blijkt uit de groeiende belangstelling naar beveiligingssystemen waarmee tijdens een inbraak direct ingegrepen kan worden. Deze nieuwe generatie systemen, zoals de Verisure ZeroVision, hebben bovendien een preventieve werking. Dit blijkt uit de meldingscijfers van het afgelopen jaar.

ZeroVision
Tot op heden, wanneer een inbraak werd geverifieerd kon er niet worden ingegrepen. Daarom heeft Verisure ervoor gekozen om de ZeroVision te ontwikkelen.
ZeroVision is het meest populaire alarmsysteem van het afgelopen jaar. Alleen al in 2020 schaften ruim 90% van de particulieren en bedrijven deze vorm van beveiliging aan. Dit innovatieve rookgordijn blijkt uit voorlopige cijfers van Verisure ook zeer effectief als inbraakpreventiemiddel. Wat ze niet zien, kunnen ze ook niet stelen.

ZeroVision is ontwikkeld door Verisure met als doel om het zicht van een inbreker volledig te verhinderen. Zodra een ongewenste gast een huis, garage of bedrijfspand met dit alarmsysteem betreedt, wordt na verificatie van een gecertificeerde alarmcentrale agent het rookgordijn ingezet. Deze vult de ruimte binnen 45 seconden met rook. Deze rook belemmert het zicht en bovendien is de kans groter dat de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Preventie
De preventieve werking van het alarmsysteem is groot, blijkt uit het aantal keer dat het systeem het afgelopen jaar daadwerkelijk geactiveerd moest worden. Van alle meldingen is slechts 16% afkomstig van een systeem waarmee ingegrepen kan worden tijdens een inbraak. Pedro Arcos, Managing Director van Verisure is niet verbaasd over deze cijfers. “Voorkomen is altijd beter dan genezen, daarom staan veiligheid en preventie centraal bij alles wat wij ontwikkelen. We weten dat inbrekers panden vermijden waar ze niet snel succesvol een grote buit kunnen meenemen. Daarom kan ZeroVision vanaf afstand onmiddellijk ingezet worden. Inbrekers herkennen het soort beveiligingssysteem dat wordt gebruikt en schatten daarop hun kansen in. Het feit dat met ZeroVision kan worden ingegrepen, heeft zeker een afschrikkende werking op de inbrekers.”

Effectief
Slechts in een klein aantal gevallen is het nodig de ZeroVision daadwerkelijk in te schakelen. Zoals bijvoorbeeld bij een inbraak bij het bedrijf van Alain. “Dat de operator in de meldkamer besloot de Zerovision in te zetten heeft zeker erger voorkomen. Hierdoor konden de inbrekers echt niks meer zien en zijn zij er met slechts een kleine buit vandoor gegaan. Ik vind het echt een hele waardevolle toevoeging aan de bestaande beveiligingssystemen. Vooral voor bijvoorbeeld bedrijven met veel waardevolle spullen is het perfect!”

# # #

Over Verisure
Verisure is in 1988 opgericht in Zweden en is uitgegroeid tot toonaangevende leverancier van aangesloten alarmsystemen voor particulieren en bedrijven. Dankzij de alarmsystemen die 24 uur per dag verbonden zijn met de meldkamer, beschermt Verisure meer dan 3,5 miljoen huizen en bedrijven over de hele wereld. Met meer dan 18.000 werknemers staat Verisure garant voor technologische innovaties en kwalitatieve beveiligingsproducten en -diensten. Verisure is actief in ruim 16 landen in Europa en Zuid-Amerika. Sinds 2018 zet Verisure zich ook in Nederland in om alarmsystemen voor iedereen bereikbaar te maken. Kijk voor meer informatie op: www.verisure.nl

Bronnen:
*) eigen cijfers van Verisure, gebaseerd op het aantal geverifieerde meldingen in de periode maart 2020 tot december 2020, ten opzichte van dezelfde periode in 2019.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht