Industry Wire

Geplaatst door Coursera

Coursera for Campus is nu ook gratis te gebruiken en verbetert functies om aan de academische kwaliteitseisen te voldoen

Coursera, ’s werelds toonaangevende online leerplatform, kondigt gratis versies van Coursera for Campus aan. Ook worden verbeterde functies uitgerold om wereldwijd te kunnen voldoen aan belangrijke langetermijnbehoeften van het hoger onderwijs. 

De nieuwe functies maken het mogelijk voor universiteiten om hun academische integriteit te waarborgen bij het toekennen van studiepunten voor online cursussen, de baanzekerheid van studenten te verbeteren en om privécursussen te organiseren. De aankondiging van vandaag sluit aan bij de ontwikkelingen van het Campus Response Initiative, dat in maart werd gelanceerd om studenten en docenten gratis toegang te geven tot Coursera for Campus tijdens het sluiten van de universiteiten in verband met de pandemie.

Momenteel gebruiken meer dan 3.700 instellingen Coursera for Campus om meer dan 2,4 miljoen studenten online te laten studeren. “De pandemie is voor de universiteiten een aanjager geweest om online leren centraal te stellen,” zegt Jeff Maggioncalda, CEO van Coursera. “We zijn in slechts zeven maanden tijd gegroeid van 30 universiteiten die Coursera for Campus gebruiken naar ruim 3.700. Deze nieuwe ontwikkelingen zullen hen helpen om hun studenten beter in staat te stellen om online te studeren en vaardigheden op te doen die ze later in het werkveld kunnen gebruiken”.

Met drie pakketten zet Coursera for Campus zich in voor de ondersteuning van studenten en onderwijsinstellingen in elke fase van het online leren:

  • Het Student Plan geeft elke universiteitsstudent gratis toegang tot onbeperkte Guided Projects voor praktijkgericht leren en daarnaast ook toegang tot één cursus per jaar*.
  • Het Basic Plan biedt tot 20.000 gratis studentlicenties voor elke universiteit. Elke licentie omvat toegang tot onbeperkte Guided Projects en één cursus per jaar*. Dit langetermijnaanbod is gratis, bevat basisfuncties voor het controleren van plagiaat en geeft toegang tot het online helpcentrum.
  • Het Institution Plan voorziet in onbeperkte Guided Projects en onbeperkte cursusinschrijvingen voor elke studentlicentie.

De verbeterde functies van Coursera for Campus stellen de universiteiten in staat om:

Baanzekerheid van studenten te verbeteren doormiddel van studies die aansluiten op de arbeidsmarkt

De pandemie heeft de baankansen enorm onder druk gezet, en voor het krijgen van een baan hebben studenten een scala aan vaardigheden nodig. Dankzij Coursera for Campus kunnen universiteiten studenten in staat stellendeze vaardigheden te ontwikkelen met behulp van professionele certificaten van docenten uit de industrie zoals Google, IBM, Facebook, Intuit, Salesforce en Amazon. Guided Projects die in maart zijn gelanceerd, geven studenten praktische ervaring met tools als Python, SQL, HTML, Jupyter Notebooks, Java, R, Tensorflow en Google Analytics. Studenten kunnen deze vaardigheden in minder dan twee uur aanleren en gebruiken tijdens sollicitaties en op het werk.

Online verkregen studiepunten aan te bieden dankzij features die de academische kwaliteit waarborgen

Als universiteiten structureel online leerprogramma’s voor studenten gaan aanbieden, moeten ze ervoor zorgen dat de ervaring voldoet aan de academische kwaliteit van het studeren op de campus. Dankzij Coursera for Campus kunnen universiteiten studenten studiepunten voor online onderwijs geven die aansluiten bij hun algemene opleiding, door de voltooiing van de cursussen van he Coursera platform.

De faculteit kan nu veilig belangrijke examens afnemen en plagiaat opsporen in opdrachten op Coursera for Campus. Daarnaast kan de faculteit toetsen maken met elke denkbare combinatie van automatische gecontroleerde meerkeuzevragen en handmatig gecontroleerde open vragen. Universiteiten kunnen ook gebruik maken van de op vaardigheden gebaseerde Academies op Coursera, om studenten te helpen beroep relevante vaardigheden op te bouwen.

Gemixte online leerprogramma’s creëren met kant-en-klare cursussen en tools om op maat gemaakte cursussen samen te stellen

Nu online leren centraal staat in de opleiding, hebben universiteiten behoefte aan een effectieve manier om hoogwaardige online curricula te creëren en te onderhouden. Naast 4.200 kant-en-klare online cursussen van toonaangevende universiteiten en bedrijven, heeft de faculteit nu toegang tot hetzelfde krachtige Authoring Platform als de universitaire contentpartners van Coursera. Ze kunnen op efficiënte wijze aangepaste cursussen, praktijkprojecten en beoordelingen creëren en zelfs Zoom-opnamen met Live2Coursera integreren. Strategieën en hulpmiddelen voor effectief online onderwijs zijn ook beschikbaar op het Coursera Teaching Center.

In de komende maanden introduceert Coursera een nieuwe curriculum tool die de faculteit helpt om met Coursera-content het curriculum aan te vullen, nieuwe specialismen te onderwijzen en cursussen aan te bieden op specifieke disciplines of moeilijkheidsniveaus.

De digitale kloof te overbruggen met cursussen die zowel online als offline te volgen zijn via de smartphone

Coursera for Campus helpt universiteiten om ook studenten met beperkte netwerkverbinding, bandbreedte en apparaten te bedienen. Ongeveer 70% van de studenten van Coursera for Campus gebruikte een mobiel apparaat voor hun opleiding tijdens de pandemie. Met mobiel en offline leren kunnen studenten cursussen downloaden, voortgang en quizzen synchroniseren, aantekeningen maken met highlights en de agenda synchroniseren – allemaal geoptimaliseerd voor een laag dataverbruik.

Met Coursera for Campus bedienen de universiteiten in Europa meer dan 207.000 studenten die zich hebben ingeschreven voor meer dan 1,7 miljoen cursussen. Hogere onderwijsinstellingen zoals HZ University of Applied Sciences, hebben Coursera for Campus gebruikt om doorlopend te kunnen leren, aanvullende inhoud te bieden aan hun opleidingen en studenten voor te bereiden op banen en stages.

“Leren op afstand is slechts het begin van een digitale transformatie van het hoger onderwijs. Coursera for Campus is een geweldige stimulans voor deze volgende innovatiestap door het aanbieden van een beroepsrelevant, multidisciplinair online leeraanbod door middel van toegang tot de top van het onderwijs”, aldus Joeri Versluis MSc, onderwijsadviseur bij HZ University of Applied Sciences. “Een half jaar na de lancering blijft de belangstelling voor cursussen op het Coursera platform onder onze studenten toenemen. We zijn blij met de resultaten van het programma tot nu toe”.

Noot voor de redactie

Met de lancering van vandaag is Coursera for Campus klaar om te voorzien in de aanhoudende behoeften van de instellingen voor hoger onderwijs wereldwijd. Voor meer informatie over elk aanbod kunt u terecht op www.coursera.org/campus.

*Sommige cursussen zijn hiervan uitgesloten.

Over Coursera

Coursera werd opgericht door Daphne Koller en Andrew Ng om iedereen toegang te geven tot onderwijs van wereldklasse. Inmiddels is het een toonaangevend online leerplatform voor het hoger onderwijs, waar 72 miljoen leerlingen wereldwijd de vaardigheden van de toekomst komen leren. Meer dan 200 van ’s werelds beste universiteiten en docenten uit de industrie werken samen met Coursera om projecten, cursussen, specialisaties, certificaten en studieprogramma’s aan te bieden. 2.400 bedrijven vertrouwen op het bedrijfsplatform Coursera for Business om hun talent te transformeren. Coursera for Government helpt overheidswerknemers en burgers met het opbouwen van beroepsrelevante vaardigheden om een concurrerend personeelsbestand op te bouwen. Coursera for Campus stelt elke universiteit in staat om kwalitatief hoogstaand, beroepsrelevant online onderwijs aan te bieden aan studenten, alumni, faculteit en personeel. Coursera wordt ondersteund door toonaangevende investeerders, waaronder Kleiner Perkins, New Enterprise Associates, Learn Capital en SEEK Group.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht