Industry Wire

Geplaatst door Cradlepoint

Cradlepoint 5G-geoptimaliseerde NetCloud SASE beveiligt agile organisaties

Amsterdam, 24 april 2024 – Cradlepoint, dochteronderneming van Ericsson, toonaangevend leverancier van cloud-delivered LTE en 5G wireless network en security-oplossingen, introduceert vandaag NetCloud SASE. Dit Secure Access Service Edge (SASE)-platform verenigt SD-WAN- en beveiligingsfunctionaliteit voor mobiele netwerken tot een volledig geïntegreerde oplossing voor agile ondernemingen. Het cloudplatform stelt lean IT-teams in staat om in slechts 6 minuten tijd een zero trust netwerk in te richten.

IDC voorspelt dat de omzet in de markt voor zakelijke wireless WAN’s (WWAN’s) op basis van 4G/LTE, en 5G tegen 2027 5,5 miljard dollar zal bedragen. De inzet van deze mobiele technologie stelt bedrijven in staat om hun reikwijdte te vergroten en klanten nog beter met hun diensten te benaderen. Tegelijkertijd vergroot een toestroom van verbonden apparaten het aanvalsoppervlak. Daarmee ontstaat de behoefte aan vereenvoudigde, schaalbare en toepassingsgerichte SASE-oplossingen die niet alleen vaste netwerken beveiligen, maar ook dynamische omgevingen zoals tijdelijke bedrijfslocaties, rijdende voertuigen, IoT-apparaten en werknemers die vanaf alle mogelijke locaties verbinding met het netwerk zoeken.

“Cradlepoint heeft meer dan tien jaar ervaring met het vereenvoudigen van mobiele netwerken voor bedrijven die in de meest uitdagende omgevingen op aarde werken”, zegt Pankaj Malhotra, head of Enterprise Networking & Cybersecurity Products bij Cradlepoint, part of Ericsson. “We maken grootzakelijke netwerkbeveiliging nog eenvoudiger voor zelfs de meest slanke IT-afdelingen met de introductie van een geïntegreerd SASE-platform dat mobiele connectiviteit, SD-WAN en cybersecurity verenigt.”

Unieke ontwerpelementen van NetCloud SASE zijn onder meer:

  • Mobiele OptimalisatieDe oplossing biedt Wireless WAN optimalisatie, waarmee bandbreedte in stand gehouden en netwerkprestaties verbeterd worden. Het biedt daarnaast een standalone 5G-oplossing met ondersteuning voor network slicing. SD-WAN-functionaliteit met intelligente network bonding draagt bij aan een zero loss WAN voor bedrijfskritische communicatie vanuit voertuigen en bedrijfslocaties.
  • Ongeëvenaarde Eenvoud: Veel leveranciers van SASE-oplossingen hebben zich gericht op de integratie van het beheer van diverse losstaande producten. Cradlepoint NetCloud SASE maakt daarentegen gebruik van een gestroomlijnde single pass-architectuur met één beheerplatform, één policy engine en consistente provisioning van alle netwerkservices.
  • Ingebouwde in Plaats van Achteraf Toegevoegde Zero Trust: NetCloud SASE laat beveiliging en het proces voor de inrichting van het netwerk samenvallen voor een zero trust-aanpak die standaard alle toegangsverzoeken weigert. NetCloud SASE verbergt daarnaast alle IP-adressen en blokkeert het oost-westverkeer. Daarmee wordt het aanvalsoppervlak geminimaliseerd en krijgen hackers en malware geen kans om zich door het groeiende netwerk te verplaatsen.
  • Krachtige Netwerkisolatietechnologie voor het Blokkeren van Zero-day Exploits: De oplossing van Cradlepoint maakt het mogelijk om een zero trust benadering van het internet- en e-mailverkeer te hanteren. Het maakt gebruik van remote browser isolation om eindgebruikers volledig te airgappen tegen kwaadaardige internetactiviteit. NetCloud SASE beschermt organisaties tegen phishing-aanvallen (ook als gebruikers op een gevaarlijke link klikken), beschermt intellectueel eigendom tegen datalekken en neutraliseert malware die in bijlagen is ingesloten, zonder de internetervaring te verslechteren.
  • Robuuste Beveiliging voor Onbeheerde Apparaten: NetCloud SASE biedt een alternatief voor het in de praktijk veel gebruikte verstrekken van clientloze browsergebaseerde toegang voor onbeheerde apparaten. De oplossing biedt in plaats daarvan isolatie-gebaseerde beveiliging om bedrijfsapplicaties te airgappen van onbeheerde apparaten om besmetting met malware te voorkomen.

“NetCloud SASE versoepelt de overgang van bekabelde naar wireless WAN en biedt een gemeenschappelijke engine voor netwerk- en beveiligingspolicies en een consistente provisioning-ervaring voor alle SASE-functies,” zegt GigaOm Sr. Industry Analyst Ivan McPhee op basis van GigaOm’s Radar Report waarin Cradlepoint wordt genoemd als Challenger en Outperformer in SASE.

Beschikbaarheid
Een early access-versie van NetCloud SASE is per direct verkrijgbaar. Wereldwijde beschikbaarheid volgt tegen het einde van het tweede kwartaal van 2024. Ga voor meer informatie over de beveiligingsmogelijkheden van Cradlepoint naar de productpagina van NetCloud SASE.

Over Cradlepoint
Cradlepoint is de wereldwijde leider op het gebied van cloud-geleverde 4G en 5G wireless network edge-oplossingen. Als pionier in draadloze WAN biedt Cradlepoint een assortiment aan geavanceerde 4G en 5G routers en adapters, die via Cradlepoint NetCloudTM kunnen worden beheerd, en een reeks oplossingen voor beveiliging en private mobiele netwerken. Bedrijven en overheidsinstanties vertrouwen op Cradlepoint en zijn Cellular Intelligence, om waar dan ook een betrouwbaar en veilig netwerk op te zetten voor het verbinden van permanente en tijdelijke locaties, verkooppunten, voertuigen, IoT-apparatuur en medewerkers. Cradlepoint is als dochteronderneming volledig in eigendom van Ericsson (NASDAQ: ERIC) en maakt deel uit van hun Business Area Enterprise Wireless Solutions. Het hoofdkantoor van Cradlepoint is gevestigd in Boise, Idaho (VS) en internationale kantoren zijn te vinden in Azië-Pacific, Canada, Europa, India en Latijns-Amerika. www.cradlepoint.com

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht