Industry Wire

Geplaatst door Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport

CWB houdt Cyber Event in Eindhoven

EINDHOVEN – Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) bestaat in september één jaar. Daarom houdt de stichting op dinsdag 8 september 2020 een gratis toegankelijk Cyber Event voor ondernemers in de hightech- en maakindustrie. Dat is mogelijk dankzij subsidie van het Platform Veilig Ondernemen (PVO) Brabant-Zeeland en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Met een programma van drie-en-een-half uur willen de organiserende partijen met name het MKB bewust maken van de risico’s om slachtoffer te worden van cybercriminaliteit. Daarom vertelt één van de gastsprekers, Xander Koppelmans uit het Brabantse Sprundel, hoe zijn bedrijf ten onder ging na een cyberaanval. Verder deelt Sandra Konings, voorzitter van de Eindhovense Cyber Security Groep, haar kennis over cybercriminaliteit anno 2020 en welke risico’s daarmee gepaard gaan, zelfs voor kleine bedrijven. Maarten van Wieren, Managing Director van Aon Cyber Solutions, informeert aanwezigen tenslotte over de financiële impact van een cybercrisis om daarna met de andere sprekers een panel te vormen dat vragen uit de zaal beantwoordt.

Ondernemers zijn van harte welkom na inschrijving via www.cwbrainport.nl/cyber-event/. Ze kunnen kiezen om het Cyber Event in de ochtend te bezoeken of in de middag. Vanwege corona kunnen er per dagdeel maximaal 75 bezoekers terecht in het Conference Center op de High Tech Campus in Eindhoven. Om zoveel mogelijk bedrijven de kans te geven zich te laten informeren, vragen de organisatoren om slechts één werknemer aan te melden. Dat kan tot en met 4 september, al geldt dat wie het eerst komt, het eerst maalt, want vol is vol.

“Oorspronkelijk hadden we een dag voor ogen voor twee keer zoveel belangstellenden met allerlei workshops en een netwerkborrel tot besluit”, vertelt Lisette Oosterbosch, Event Manager van het CWB. “De anderhalve meter maatregel heeft dit onmogelijk gemaakt, maar het is zo belangrijk dat het MKB de ogen opent en cyber weerbaarheid onderdeel wordt van dagelijks beleid. Eind juli is nog uit onderzoek (door onderzoeksbureau Forrester, red.) gebleken dat 68 procent van de Nederlandse organisaties onvoldoende is voorbereid op een cyberaanval. Onder kleine bedrijven tot tien werknemers loopt het percentage zelfs op tot 82 procent. Die scores baren grote zorgen, want tegenwoordig is elke dag ‘gehackt’-dag. Zoals Xander Koppelmans terecht zegt: ‘Onwetendheid is geen excuus.’

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht