Industry Wire

Geplaatst door Security Delta (HSD)

Cyberveiligheidstips voor Haagse ondernemers

Security Delta (HSD) heeft in nauwe samenwerking met Bites & Stories en InstinKct de ‘Cyber Kracht Food Tour’ georganiseerd voor ondernemers in Den Haag. Tijdens dit unieke evenement werd culinair genot gecombineerd met essentiële kennis over cyberveiligheid, terwijl de deelnemers door de straten van Den Haag wandelden.

De Cyber Kracht Food Tour werd mogelijk gemaakt door de Kansen voor West II subsidie, vanuit het programma Cyber Kracht: een programma van Security Delta (HSD), het nationale veiligheidscluster dat zich onder andere richt op het vergroten van de digitale weerbaarheid van organisaties.

Tijdens de tour stopten de deelnemers o.a. bij Hotel Indigo, de Paleistuin en The Grey Space in the Middle, waar inzichten werden gedeeld over cyberveiligheid en Den Haag. De ondernemers kregen tips over het identificeren van cyberrisico’s en het beschermen van gegevens. Ondernemer Maartje van den Brul van Happy Huis vertelt: “Een wat ‘stoffiger’ onderwerp als online veiligheid werd op een creatieve en originele manier onder de aandacht gebracht. Online onderwerpen zoals phishing kwamen ter sprake op een offline plek, in dit geval bij de Hofvijver. Zo bleven de onderwerpen veel beter hangen.”

Het doel van de Cyber Kracht Food Tour is om ondernemers bewust te maken van de gevaren van cybercriminaliteit en hen te helpen hun digitale veiligheid te versterken”, aldus Manon Verdiesen, InstinKct. Freelance Projectmanager Silvany van Velsen heeft zeker genoeg opgestoken tijdens de Cyber Kracht Food Tour: “Ik ben mij altijd bewust van cybergevaren met mijn zakelijke taken, maar privé wil ik nog weleens een update uitstellen. Nu ben ik mij bewust geworden dat ook dit soort kleine handelingen er toch voor zorgen dat je beter beschermd bent tegen hackers.”

Cybersecurity tips voor ondernemers

Als ondernemer is er een aantal kleine stappen die je kunt toepassen in je bedrijfsvoering voor verbetering van online veiligheid, zoals: het gebruik van tweefactorauthenticatie, updates van je apparaten direct uitvoeren en gebruikmaken van een wachtwoordmanager. Voor meer praktische tips ga naar:www.ikhebcyberkracht.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht