Industry Wire

Geplaatst door Daisycon

Daisycon lanceert Call-Tracking: Offline sales in een affiliate marketing model

Almere, 22 mei 2012 – Daisycon, het Nederlandse netwerk voor Affiliate Marketing en Lead Generation dat opereert in zowel Nederland, België, Frankrijk en Duitsland, is een partnerschap aangegaan met het Zweedse 'Call advertising' bedrijf Freespee. Hierdoor biedt Daisycon een nieuwe dienst aan aan haar klanten; de mogelijkheid om online sales te bereiken door het inzetten van een telefonische dienst.

Net als in alle andere landen, is ook in Nederland een significante groei te zien op het gebied van affiliate marketing. Op dit moment wordt zo’n 1,5 miljard Euro gegenereerd voor adverteerders. Call-Tracking is een perfecte manier om nieuwe gebieden meer gericht te bereiken. Het kan er voor zorgen dat grote aankopen, zoals reizen, hypotheken en andere financiele producten gemakkelijk via een affiliate marketing-model worden verkocht.

Met affiliate marketing betalen adverteerders een vergoeding voor verkopen of leads die zijn goedgekeurd. Telefonisch contact is iets dat publishers niet graag aanmoedigen; daar het nooit mogelijk was dit te meten en er dus geen compensatie mogelijk was voor deze publisher. Met Call-Tracking van Freespee kan elk online gegeneerd telefoongesprek worden gemeten en daardoor kan de publisher de vergoeding voor zowel de online- als offline activiteit gemakkelijk ontvangen.

In het jaar 2012 verwacht het IAB (het Interactive Advertising Bureau) dat 10% van de affiliate verkeer zal worden gegenereerd via smartphones. ‘Veranderende markten, door technische ontwikkelingen en consumentengedrag, vragen om de aanpassing van de bestaande modellen en mogelijkheden. Mede door de opkomst van smartphones en de bijbehorende mogelijkheden, heeft Call-Tracking een enorm potentieel waar zowel publishers als adverteerders gebruik van kunnen -en moeten- maken’, aldus Marko Dobroschelski, CEO van Daisycon.

Daisycon’s nieuwe samenwerking met Freespee verbindt adverteerders en publishers met call advertising in 15 landen en wereldwijde mobiele applicaties.

‘Uiteindelijk is ons doel om onze consumenten meer mogelijkheden te geven. Online marketing neemt niet weg dat mensen de behoefte kunnen hebben aan persoonlijke service en het vertrouwen dat een telefoongesprek of afspraak kan geven. Dat geldt vooral voor diensten en grote aankopen’, volgens Carl Holmquist, oprichter en CEO van Freespee. ‘Onze dienst vangt de verkoop op die online is gegenereerd, maar anders niet geconverteerd zou worden in een verkoop. Door het koppelen van de bezoekers aan de telefonische verkoopdienst converteert 30 -60% van de belangstellenden in klanten. Bij een hypotheek verstrekker bijvoorbeeld, zorgde Call-Tracking voor tien keer hogere omzet.

Call-Tracking wordt de voornamelijke omzetverhoger van mobiel internetgebruik. De Freespee gegevens laten zien dat er meer dan 400% méér mobiel wordt gebeld, in vergelijking met ‘gewone’ online advertenties.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht