Industry Wire

Geplaatst door Apple

Dankzij tvOS 17 zijn FaceTime en videovergaderingen nu beschikbaar op het grootste scherm in huis

Apple TV 4K bundelt haast eindeloze entertainment-opties in één device voor je woonkamer – zoals films, series, muziek, games, fitness en nu ook videogesprekken

CUPERTINO, CALIFORNIË, 5 juni 2023 — Apple heeft vandaag software-updates aangekondigd waarmee Apple TV 4K vanaf dit najaar nog leuker en interactiever wordt voor het hele huishouden. Met tvOS 17 komt FaceTime naar Apple TV 4K, zodat gebruikers — voor het eerst ooit — kunnen genieten van de populaire app op hun tv om nog beter in contact te blijven met familie en vrienden. tvOS 17 bevat ook een nieuw bedieningspaneel en andere verbeteringen waarmee je de software nog meer aan jouw wensen aanpast en kunt gebruiken in combinatie met iPhone. Apple TV 4K bundelt niet alleen Apple TV+ en de populairste streaming-apps van andere aanbieders op het grootste scherm in huis, maar ook Apple Music, Apple Fitness+ en Apple Arcade. En dat bovendien met een haast filmische beeld- en geluidskwaliteit. Met de krachtige prestaties van de A15 Bionic-chip, intuïtieve bediening en naadloze interactie met Apple-apparaten en slimme woonaccessoires, is Apple TV 4K het beste huiskamerapparaat. tvOS 17 is vanaf vandaag beschikbaar als bètaversie voor ontwikkelaars en kan in het najaar als gratis software-update worden gedownload.

“Met tvOS 17 introduceren we FaceTime en nieuwe mogelijkheden voor videovergaderingen op het grootste scherm in huis. Zo kunnen Apple TV 4K-gebruikers vanuit het comfort van hun eigen woonkamer contact houden met anderen,” aldus Bob Borchers, Vice President Worldwide Product Marketing bij Apple. “We hebben nieuwe features en verbeteringen toegevoegd waardoor Apple TV gebruiksvriendelijker en nóg leuker is geworden. Daarmee bewijzen we opnieuw dat dit voor Apple klanten zonder enige twijfel de beste optie in hun woonkamer is.”

Vanaf dit najaar kunnen Apple TV 4K-gebruikers gebruikmaken van de nieuwe FaceTime-app op Apple TV en rechtstreeks vanaf Apple TV bellen, of oproepen starten op iPhone of iPad en ze overdragen aan Apple TV. FaceTime op Apple TV maakt gebruik van de ondersteuning voor Continuïteitscamera om draadloos verbinding te maken met je iPhone of iPad. Via de camera en microfoon op je device komt alles vervolgens samen op je tv.

Middelpunt zorgt dat iedereen in de kamer perfect in beeld blijft, zelfs wanneer deelnemers rondlopen. Verder kun je met nieuwe, door gebaren geactiveerde reacties elk gesprek nog leuker maken door effecten op het scherm te genereren, zoals hartjes of vuurwerk. En met de introductie van Split View voor Apple TV kun je in een SharePlay-sessie samen met je dierbaren een film of serie volgen, en tegelijkertijd iedereen zien in het FaceTime-gesprek.

Met regelaars op iPhone of iPad kun je een FaceTime-gesprek zo nodig makkelijk doorschakelen naar deze devices. Als er tijdens je sessie een ander FaceTime-gesprek of telefoontje binnenkomt, zie je een melding op de tv – zonder te onthullen wie de beller is, zodat je privacy gewaarborgd blijft wanneer je een gemeenschappelijk device gebruikt.

Later dit jaar kun je ook apps als Webex by Cisco en Zoom verwachten op tvOS, zodat je op Apple TV 4K alle bijbehorende functies voor videovergaderingen kunt gebruiken. Ben je ontwikkelaar? Integreer dan je iPhone- of iPad-camera en -microfoon met behulp van de API’s voor Continuïteitscamera op Apple TV 4K in je tvOS-app, en maak zo een nieuwe gedeelde en enerverende entertainment-ervaring voor de woonkamer.

Continuïteitscamera wordt ook geïntegreerd in Apple Music Sing, een feature die je laat meezingen met je favoriete nummers. Hierdoor kun je jezelf voortaan terugzien op het scherm en grappige filters toevoegen.

Met iPhone kun je alles nog beter aanpassen aan jouw wensen

Via het nieuwe bedieningspaneel van Apple TV krijg je makkelijker dan ooit toegang tot belangrijke instellingen en informatie. Het bedieningspaneel toont nu de systeemstatus, inclusief de tijd en het actieve profiel, en wordt afhankelijk van je activiteit uitgebreid met andere nuttige details.

Met de komst van tvOS 17 wordt de naadloze integratie van Apple TV en iPhone uitgebreid met de mogelijkheid om de Siri Remote te vinden. Vanuit het bedieningspaneel op je iPhone kun je de afstandsbediening voor Apple TV starten en daarmee je Siri Remote (2e generatie of nieuwer) opsporen. Wanneer je de afstandsbediening nadert, zie je een cirkel op het scherm groter worden om aan te geven dat je warm bent.

Als je de afstandsbediening op je iPhone gebruikt om Apple TV in te schakelen en te bedienen, activeer je bovendien automatisch het juiste profiel. Zo weet je zeker dat je toegang krijgt tot jouw recentelijk bekeken series en persoonlijke aanbevelingen. Voor elk gebruikersprofiel worden nu extra instellingen en voorkeuren opgeslagen, zoals je systeemtaal en gekoppelde AirPods. Kortom, je geniet van een nog persoonlijkere ervaring.

Dankzij verbeteringen aan de screensavers wordt Apple TV nog aantrekkelijker en persoonlijker. Je kunt nu namelijk Herinneringen uit je persoonlijke bibliotheek, gedeelde bibliotheek of allebei laten verschijnen op het grote scherm. De immens populaire bovenaanzichten worden uitgebreid met allerlei adembenemende nieuwe locaties, zoals Monument Valley in Arizona en de sequoia’s langs de Californische kust.

Andere features die je kunt verwachten in tvOS 17 zijn onder meer:

  • Verbeter dialoogvenster, waarmee je beter kunt horen wat er gezegd wordt als een film of serie op Apple TV 4K gekoppeld aan een HomePod (2e generatie) veel effecten, actie en muziek bevat. Dialogen worden hierbij gescheiden van achtergrondgeluiden en weergegeven via het middelste kanaal.
  • Ondersteuning van Dolby Vision 8.1, waardoor je bij meer films en series kunt genieten van een filmische visuele ervaring met dynamische metadata.
  • Verbeteringen voor Apple Fitness+, waaronder Aangepaste programma’s, een nieuwe manier om aangepaste work-outs of meditatieschema’s te ontvangen op basis van de dag, de duur, het type work-out en meer; Stapels, waarmee je meerdere work-outs en meditatiesessies kunt selecteren die je na elkaar wilt uitvoeren; en Audiofocus, waarmee je kunt aangeven of je het muziekvolume of de stem van de trainer belangrijker vindt.
  • Ondersteuning van VPN’s van andere aanbieders, zodat ontwikkelaars VPN-apps voor Apple TV kunnen maken. Dit kan handig zijn als je in het bedrijfsleven of het onderwijs toegang wilt tot content op je afgeschermde netwerk. Apple TV ontpopt zich zodoende tot een uitstekende oplossing voor nog meer kantooromgevingen en vergaderruimten.

Beschikbaarheid

De bètaversie van tvOS voor ontwikkelaars is vanaf vandaag beschikbaar via het Apple Developer Program op developer.apple.com. De openbare bètaversie is vanaf volgende maand beschikbaar voor gebruikers van Apple TV op beta.apple.com. tvOS 17 kan in het najaar worden gedownload als gratis software-update voor Apple TV 4K en Apple TV HD. Ga voor meer informatie naar apple.com/nl/tv-home. Features kunnen worden gewijzigd. Sommige functies zijn mogelijk niet in alle regio’s, alle talen of op alle apparaten beschikbaar. Ga voor meer informatie naar apple.com/nl/tv-home.

 

Over Apple Met de introductie van de Macintosh in 1984 ontketende Apple een ware revolutie op het gebied van persoonlijke technologie. Tegenwoordig loopt Apple wereldwijd voorop met zijn innovatieve iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. De vijf softwareplatforms van Apple (iOS, iPadOS, macOS, watchOS en tvOS) zorgen voor een naadloze ervaring op alle Apple devices en geven toegang tot baanbrekende diensten als de App Store, Apple Music, Apple Pay en iCloud. De ruim 100.000 medewerkers van Apple doen er alles aan om de beste producten ter wereld te maken en de wereld beter achter te laten dan hij was.

Over Apple

Met de introductie van de Macintosh in 1984 ontketende Apple een ware revolutie op het gebied van persoonlijke technologie. Tegenwoordig loopt Apple wereldwijd voorop met zijn innovatieve iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. De vijf softwareplatforms van Apple (iOS, iPadOS, macOS, watchOS en tvOS) zorgen voor een naadloze ervaring op alle Apple devices en geven toegang tot baanbrekende diensten als de App Store, Apple Music, Apple Pay en iCloud. De ruim 100.000 medewerkers van Apple doen er alles aan om de beste producten ter wereld te maken en de wereld beter achter te laten dan hij was.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht