Industry Wire

Geplaatst door EIT Digital

‘DATA against COVID-19’ DeepHack

Gezocht: data gedreven oplossingen voor het beheersen van epidemieën en pandemieën

IT Digital, de Europese digitale innovatie organisatie, mobiliseert hackers vanuit heel de wereld voor de online DATA against COVID-19 Deephack van 1 tot 3 Mei 2020. Hier wordt gezocht naar data gedreven digitale oplossingen voor het managen van de levenscycli van epidemieën en pandemieën.

De DATA against COVID-19 online DeepHack staat open voor maximaal 15 teams van studenten, ondernemers, start-ups, scale-ups, kmo’s en bedrijven. Winnende teams ontvangen in totaal € 15.000. Ze kunnen ook in aanmerking komen voor een vervolgactiviteit waar ze met financiële steun van EIT Digital binnen zes maanden tijd hun oplossing kunnen doorontwikkelen en inzetten.

De DeepHack is van 1 tot 3 mei. Teams kunnen zich tot 27 april 2020, 12.00 uur CET aanmelden.

COVID-19 zal niet de laatste wereldwijde pandemie zijn. Het identificeren van betere instrumenten en methoden om de levenscyclus van pandemieën te beheersen, is een primaire zorg van beleidsmakers en marktleiders. Moderne digitale technologieën, zoals mobiele telefoons, data-analyse, Artificial Intelligence (AI) en sociale media, bieden een unieke set tools voor het leveren en analyseren van data, voor het modelleren, communiceren en beïnvloeden van gedrag en voor het beheer van de levenscycli van pandemieen.

Deelnemers aan de DATA against COVID-19 online DeepHack zullen gegevens gebruiken om schaalbare oplossingen te ontwikkelen die de huidige wereldwijde COVID-19-pandemie kunnen verlichten. Beleidsmakers, gezondheidsdiensten en marktleiders kunnen helpen de pandemische levenscyclus te beheren en toekomstige volksgezondheidscrises te voorkomen.

EIT Digital verwelkomt met name oplossingen in de domeinen
– Waarschuwings- of bewakingssystemen met mobiele DATA
– Verstrekken van informatie en delen van gegevens die relevant zijn voor COVID-19
– Systematische DATA-analyse in verschillende regio’s, populaties en leeftijdsgroepen (waardoor meer gerichte reacties mogelijk zijn)
– Integratie van epidemische en economische DATA om een nauwkeurigere analyse van de maatschappelijke impact te stimuleren

Over EIT Digital
EIT Digital is een Europese organisatie voor educatie, innovatie en scale-up acceleratie. Doel is om de economische groei en de kwaliteit van leven in Europa te verbeteren middels digitale technologische innovatie en onderwijs. Dit gebeurt via integratie van onderwijs, onderzoek en ondernemerschap en een pan-Europese samenwerking met 280 Europese bedrijven, MKB’s, startups, universiteiten en onderzoeksinstituten. Hierdoor weet EIT Digital baanbrekende digitale innovaties naar de markt te brengen en nieuwe leiders van morgen op te leiden. EIT Digital is een ‘Knowledge and Innovation Community’ van het European Institute of Innovation and Technology.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht