Industry Wire

Geplaatst door Databricks

Databricks biedt nu pay-as-you-go lakehouse-dienst op Amazon Web Services

Amsterdam, 10 mei 2022 – Databricks, data- en AI-leider en pionier van de lakehouse-architectuur, lanceert vandaag een nieuwe pay-as-you-go lakehouse-dienst op Amazon Web Services (AWS). Hiermee kunnen klanten snel en gemakkelijk een Databricks Lakehouse bouwen via hun AWS Marketplace-account, en extra voordeel halen uit bestaande AWS-contracten.

Eerder dit jaar kondigde Databricks ook ondersteuning aan voor AWS’s Graviton2-gebaseerde Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) instances die tot 3x-4x betere kostenefficiëntie kunnen leveren voor klanten wanneer ze een lakehouse op AWS bouwen. Dit wordt nu opgevolgd door de pay-as-you lakehouse-dienst in de AWS Marketplace. De nieuwe oplossing biedt een naadloze integratie tussen Databricks en de bestaande AWS-configuraties en -beveiliging. AWS-klanten kunnen een proefperiode van Databricks starten vanaf hun AWS-console én kunnen facturatie en betalingen van Databricks consolideren binnen hun bestaande AWS-account.

Met de nieuwe dienst betalen AWS-klanten alleen voor de resources die ze gebruiken en kunnen ze eenvoudig hun Databricks-gebruik onderdeel maken van hun bestaande Enterprise Discount Program (EDP)-verplichting. Hierdoor krijgen organisaties meer flexibiliteit en schaalgrootte om een lakehouse op AWS te bouwen dat voldoet aan hun huidige en toekomstige bedrijfsbehoeften.

“Ons Databricks Lakehouse op AWS stelt ons in staat onze data-analisten, data scientists en alle anderen die data gebruiken bij BlockFi zo goed mogelijk van dienst te zijn”, zegt Anthony Tellez, Head of Machine Learning & AI bij cryptoleenbedrijf BlockFi. “BlockFi is verheugd dat we Databricks nu op pay-as-you-go basis kunnen gebruiken via AWS Marketplace.”

“AWS deelt onze obsessie met het leveren van waarde en impact voor onze klanten. Samen maken we het nog eenvoudiger voor organisaties om een lakehouse-platform op AWS te bouwen, waardoor klanten nieuwe waarde uit hun data kunnen halen over de gehele data- en AI-workflow”, zegt Andy Kofoid, President Global Field Operations bij Databricks. “We zijn verheugd onze langdurige strategische relatie met AWS verder uit te bouwen en de kracht van het Databricks Lakehouse Platform met een geïntegreerde, gestroomlijnde ervaring in AWS Marketplace toegankelijk te maken voor meer klanten.”

“AWS Marketplace biedt een eenvoudige, gestroomlijnde gebruikservaring waarmee klanten gemakkelijk de beste software, data en professionele diensten kunnen vinden en direct kunnen inzetten”, aldus Stephen Orban, VP AWS Marketplace Partner Engineering en ISV’s. “We hebben een enorme groei gezien voor Databricks op AWS, en nu Databricks op pay-as-you-go basis beschikbaar is in de AWS Marketplace, verwachten we dat die groei zal doorzetten naarmate meer organisaties een lakehouse-platform opzetten.”

De pay-as-you-go dienst is het meest recente resultaat van de lange samenwerking van de twee bedrijven, die hun gezamenlijke klantenbestand meer dan verdubbeld heeft van boekjaar 2020 tot 2021 en de verkoop via de Marketplace heeft verviervoudigd. De gemiddelde omvang van verkopen is in die periode tevens verdubbeld.

Ga naar de Databricks-pagina in de AWS Marketplace om direct aan de slag te gaan. Klik hier voor meer informatie over Databricks en AWS-integraties en mogelijkheden.

Over Databricks
Databricks is hét data- en AI-bedrijf. Meer dan 7.000 organisaties, waaronder Comcast, Condé Nast, H&M en ruim 40% van de Fortune 500, vertrouwen op het open en geïntegreerde platform van Databricks voor data engineering, machine learning en analytics. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Francisco, met locaties over de hele wereld – waaronder Amsterdam. Databricks is opgericht door de initiatiefnemers van Apache Spark, Delta Lake en MLflow met de missie om datateams te helpen de meest complexe problemen op te lossen. Volg Databricks op Twitter, LinkedIn en Facebook of raadpleeg www.databricks.com voor meer informatie.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht