Industry Wire

Geplaatst door Databricks

Databricks en Tableau Software bundelen krachten

Amsterdam, 10 oktober 2019 – Databricks en Tableau Software hebben vandaag bekendgemaakt dat ze hun krachten gaan bundelen. De samenwerking tussen respectievelijk de leider in unified data analytics en het toonaangevende visuele analyseplatform is goed nieuws voor datateams die hun business intelligence sneller en betrouwbaarder willen laten draaien op data lakes. Datateams krijgen dankzij de samenwerking betere toegang tot data, ongeacht waar deze zich in een organisatie bevindt. Daarnaast kunnen ze nu analyses uitvoeren op de grootste dataset die zich gewoonlijk in het data lake bevindt.

Organisaties willen begrijpelijkerwijs gebruikmaken van de meest recente – realtime – gegevens uit data lakes en voorkomen dat analisten uren of dagen moeten wachten voordat deze toegankelijk zijn. Dat is wat gebruikers van Tableau via het partnerschap met Databricks sinds vandaag wordt aangeboden.

Data lakes zijn veelal de grootste bron van gegevens binnen organisaties, maar gebruikersanalyses daarop hebben vaak te lijden onder problemen met de kwaliteit van de gegevens en de prestaties. Met de nieuwe Databricks Connector – uitgebracht in versie Tableau 2019.3 – is de tijd die nodig is voor het opzetten van analyses en risicomodellen voor projecten teruggebracht tot bijna nul. En dankzij de realtime datavisualisatie in Tableau wordt het proces om zakelijke beslissingen te sturen vereenvoudigd. Organisaties kunnen daardoor hun architectuur snel aanpassen en inzichten over verschillende bedrijfsonderdelen optimaliseren.

Het volledige Engelstalige persbericht over de samenwerking vindt u hier.

Van 15 tot 17 oktober in de RAI: Grootste data en machine-learning congres in Europa
Databricks heeft eerder bekendgemaakt dat het Spark + AI Summit terugkeert in Amsterdam. Van dinsdag 15 tot en met donderdag 17 oktober vindt het grootste data en machine learning congres in Europa plaats in de RAI, met als hoofdthema ‘Build. Unify. Scale’. Dit evenement is voor datateams, waaronder ontwikkelaars, data scientists en leiders op het gebied van data en analyse, die kunnen deelnemen aan discussies over data, machine learning en de praktische toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI).

Katie Bouman van het California Institute of Technology is een van de belangrijkste keynotesprekers in de RAI. Op het hoofdpodium spreken daarnaast een aantal initiatiefnemers van open source projecten, waaronder Apache Spark, Delta Lake, Koalas, MLflow en scikit-learn. In meer dan 170 sessies worden praktijkvoorbeelden gedeeld van organisaties als Facebook, Microsoft, CERN, Airbnb, Quby, Société Générale, Swedbank en Zalando.

Geïnteresseerden voor de Spark + AI Summit 2019 vinden meer informatie via de website en kunnen zich daar ook direct registreren.


Over Databricks
De missie van Databricks is innovatie bij haar klanten te versnellen door data science, engineering en business samen te brengen. De oprichters van Databricks zijn de initiatiefnemers van het Spark-onderzoeksproject van de universiteit van Californië, waaruit Apache Spark is ontstaan. Databricks biedt een Unified Analytics Platform op basis van Apache Spark dat datateams de mogelijkheid geeft bij de ontwikkeling van dataproducten samen te werken met data engineers en experts uit de business. Databricks biedt gebruikers snel meerwaarde door creatie van analytische workflows die variëren van ETL en interactieve exploratie tot productie. Bovendien helpt het bedrijf gebruikers zich beter te focussen op hun data door een cloudinfrastructuur aan te bieden die volledig beheerd, schaalbaar en veilig is, de uitvoering vereenvoudigt en de total cost of ownership vermindert. Databricks wordt ondersteund door investeerders als Andreessen Horowitz, NEA en Battery Ventures en is wereldwijd actief voor klanten, waaronder Viacom, Shell en HP.

Voor meer informatie: www.databricks.com.

Apache, Apache Spark and Spark zijn trademarks van de Apache Software Foundation.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht