Industry Wire

Geplaatst door DataCore

DataCore introduceert Single Node Swarm voor edge data management

Utrecht, 16 mei 2024DataCore brengt Single Node Swarm op de markt, een software defined object storage oplossing die zorgt voor robuuste gegevensbescherming en archivering. Single Node Swarm combineert op Kubernetes gebaseerde container-technologie – voortgekomen uit de eerdere overname van MayaData – met DataCore’s vlaggenschip op het gebied van object storage. Het is met name toepasbaar in kleinere storage-omgevingen, ROBO- en edge-locaties, waar lokale gegevensopslag en -verwerking van groot belang zijn.

In het huidige IT-landschap zorgt het concept ‘data gravity’ – waarbij data zich opstapelt en meer data en applicaties aantrekt – voor grote uitdagingen. Vooral in omgevingen met beperkte ruimte vormt dit een probleem. Single Node Swarm pakt uitdagingen in kleinere omgevingen aan, waardoor het mogelijk is om gegevens op te slaan, te beheren en te beschermen. Het vermindert latency, verhoogt de throughput en maakt snelle lokale gegevensverwerking mogelijk. Daarnaast zorgt het voor cyberweerbaarheid tegen ransomware en preventie van ongeautoriseerde toegang en gegevensverlies.

“Single Node Swarm is het antwoord van DataCore op de voorspelling van Gartner dat in 2025 75% van de door bedrijven gegenereerde data buiten de traditionele datacenters wordt verwerkt”, zegt Abhi Dey, Chief Product Officer bij DataCore Software. “Het belichaamt de toewijding aan onze klanten en het moderniseren van hun IT-infrastructuur,” voegt hij eraan toe.

Keuzevrijheid en kostenefficiëntie

De architectuur belichaamt keuzevrijheid op het gebied van hardware, waardoor organisaties zelf de ideale apparatuur voor hun behoeften kunnen samenstellen zonder dat ze gebonden zijn aan specifieke hardware-leveranciers. Organisaties kunnen dit vereenvoudigde kostenefficiënte platform gebruiken om de bedrijfsactiviteiten te optimaliseren en de weg vrij te maken voor duurzame groei en concurrentievoordeel.

Timo Fischer, Managing Director van Campus Computersysteme GmbH, deelt zijn enthousiasme over Single Node Swarm: “We zijn trots dat we bij de introductie van Single Node Swarm betrokken zijn. Dit innovatieve aanbod voor storage is perfect afgestemd op de behoeften van onze klanten. Nu kunnen we gegevensbescherming en actieve archivering bieden – die meestal alleen beschikbaar zijn in grote datacenters – voor kleinere omgevingen op locatie. De compacte vorm, tegen een eerlijke prijs, betekent meer gegevens opslaan met minder inspanning. Dankzij DataCore’s bewezen software-defined aanpak zijn we volledig onafhankelijk van leveranciers op het gebied van hardware.”

Brede toepasbaarheid in IT-landschappen

Single Node Swarm brengt enterprise-class data management naar kleine IT-omgevingen in verschillende sectoren, waaronder:

  • Gezondheidszorg: opslag van en toegang tot medische gegevens in afgelegen en mobiele faciliteiten.
  • Financiële diensten: archivering en langetermijnbewaring van gegevens.
  • Detailhandel: maakt on-site beheer van inventaris en verkoopgegevens mogelijk.
  • Onderwijs: ondersteunt gegevensbeheer en levert content op externe campussen.
  • Reizen en logistiek: slaat documenten op en beschermt die in gedecentraliseerde netwerken.
  • Media en entertainment: maakt lokale toegang tot media-assets van productie mogelijk.
  • Onderzoek: beveiligt onderzoeksgegevens op afgelegen locaties.

Ontdek hier hoe Single Node Swarm de edge computing-strategie transformeert.

Over DataCore
DataCore Software levert de meest flexibele, intelligente en krachtige software-defined storage oplossingen in de branche voor block, bestand en object storage. Het bedrijf helpt meer dan 10.000 klanten over de hele wereld bij het moderniseren van het opslaan, beschermen en openen van data. De uitgebreide productsuite, het intellectuele eigendomsportfolio en de ongeëvenaarde ervaring in storage virtualization en geavanceerde datadiensten positioneren DataCore als de autoriteit op het gebied van software-defined storage.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht