Industry Wire

Geplaatst door SentinelOne

DataSet introduceert Kubernetes Explorer om troubleshooting in container-native omgevingen te vereenvoudigen

Amsterdam, 19 mei 2022SentinelOne (NYSE: S), ontwikkelaar van autonome endpoint-security, kondigt de nieuwste toevoeging aan DataSet-technologie aan: Kubernetes Explorer. Het aanbod biedt DevOps- en engineeringteams nieuwe mogelijkheden voor beheer- en performance-observeringen voor moderne Kubernetes-omgevingen.

De enorme hoeveelheden gefragmenteerde data in gedistribueerde en gecontaineriseerde applicaties leiden, voor organisaties wereldwijd, tot datasilo’s en onnodige kosten. DataSet Kubernetes Explorer lost deze problemen op – in één enkele oplossing tegen een fractie van de kosten – door real-time inzicht te bieden in applicatie- en infrastructuurstatistieken, events en contextuele logs. Met Kubernetes Explorer kunnen teams eenvoudig inzicht krijgen in de onderlinge afhankelijkheden van Kubernetes-componenten, prestatieproblemen detecteren, oorzaken blootleggen en deze oplossen – sneller dan voorheen.

“Dynamische containerized platformen genereren een grote hoeveelheid fast moving data”, zegt Paul Nashawaty, Senior Analist bij Enterprise Strategy Group. “Naarmate organisaties overstappen op Kubernetes, zal de mogelijkheid om over de gehele cloud-stack kosteneffectief events te analyseren de norm worden.”

Kubernetes Explorer biedt in één oogopslag overzicht van alle Kubernetes-clusters met de flexibiliteit om binnen enkele seconden dieper in te gaan op een bepaald cluster, namespace, node, pod, container of workload. Daarnaast biedt Kubernetes Explorer direct inzicht in lifecycle-events van Kubernetes-componenten, zodat teams verbanden kunnen leggen tussen gedistribueerde infrastructuur en applicaties. Contextuele logboeken bieden granulaire zichtbaarheid, waardoor organisaties problemen snel kunnen oplossen.

“Traditionele dataplatforms zijn decennia geleden ontworpen in het pre-cloud tijdperk en werken niet in moderne omgevingen. Ze zijn te traag om in real-time te detecteren en te reageren, te duur om te schalen en te complex om te bedienen”, zegt Rahul Ravulur, General Manager DataSet, bij SentinelOne. “Toegang tot full-fidelity logs is een must in dynamische containeromgevingen om een vlekkeloze applicatie-ervaring te leveren. DataSet is de best-of-breed log analytics-oplossing voor cloud-native implementaties. Ons aanbod biedt ongeëvenaarde prestaties en schaalbaarheid, terwijl de total cost of ownership wordt geoptimaliseerd.”

De nieuwste DataSet-innovatie komt slechts enkele maanden nadat SentinelOne dit revolutionaire live enterprise-platform introduceerde. Kubernetes Explorer is nu in preview beschikbaar voor bestaande klanten. Bezoek www.dataset.com voor meer informatie.

Over SentinelOne

SentinelOne levert autonome endpoint-bescherming middels een enkelvoudige agent die preventie, detectie, respons en opsporingsfunctionaliteit combineert. Het SentinelOne platform is ontwikkeld met het oog op zeer hoog gebruiksgemak en bespaart gebruikers tijd dankzij de inzet van AI om automatisch en in realtime dreigingen binnen het bedrijf en in de cloud te elimineren. Daarnaast is het de enige oplossing die volledig inzicht biedt van edge tot cloud over het hele netwerk. Kijk voor meer informatie op www.sentinelone.com en op @SentinelOne, LinkedIn en Facebook.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht