Industry Wire

Geplaatst door Cloudflare

DDoS-offensief in eerste kwartaal 2024

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het eerste kwartaal van 2024, met als belangrijkste bevindingen:
* 2024 begon met een DDoS-offensief: de verdedigingssystemen van Cloudflare hebben tijdens het eerste kwartaal automatisch 4,5 miljoen DDoS-aanvallen afgeweerd, wat neerkomt op een stijging van 50% op jaarbasis.
* Op DNS gebaseerde DDoS-aanvallen zijn op jaarbasis met 80% toegenomen en blijven de meest prominente aanvalsvector.
* DDoS-aanvallen op Zweden zijn met 466% gestegen na de toetreding van dit land tot de NAVO-alliantie, vergelijkbaar met het patroon dat is waargenomen tijdens de toetreding van Finland tot de NAVO in 2023.

In het eerste kwartaal van 2024 heeft Cloudflare’s geautomatiseerde verdediging 4,5 miljoen DDoS-aanvallen afgeslagen. Dat aantal komt overeen met 32% van alle DDoS-aanvallen die het bedrijf in 2023 heeft afgeslagen.

Opgesplitst naar aanvalstypen, zijn HTTP DDoS-aanvallen met 93% op jaarbasis en met 51% gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. DDoS-aanvallen op de netwerklaag, ook wel L3/4 DDoS-aanvallen genoemd, namen met 28% op jaarbasis en 5% op kwartaalbasis toe.

Meer informatie is te lezen in een uitgebreide blog: https://blog.cloudflare.com/ddos-threat-report-for-2024-q1

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht