Industry Wire

Decos schaft vakantiedagen af

Noordwijk, 18 juni 2015 – Bij de meeste bedrijven hebben werknemers een beperkt aantal vakantiedagen en moeten ze aan hun manager vragen of ze weg kunnen. Bij Decos, het innovatiehuis voor digitalisering uit Noordwijk, gaan ze dat vanaf deze zomer anders doen. Het ICT-bedrijf houdt niet langer bij wie wanneer en hoelang op vakantie gaat. Vakantie nemen is bij Decos een groepsverantwoordelijkheid waar medewerkers onderling uit moeten komen.

Het afschaffen van de vakantiedagen is onderdeel van een nieuwe manier van werken binnen Decos waar ze ongeveer een jaar geleden mee begonnen zijn. Het bedrijf streeft ernaar een platte netwerkorganisatie te zijn en medewerkers zelf zo veel mogelijk eigen verantwoordelijkheid te geven. Alle managersfuncties zijn afgeschaft. In plaats daarvan werken mensen in zelfsturende teams die hun eigen doelen formuleren en zelf bepalen waar ze aan werken. En nu mogen ze dus ook zelf bepalen wanneer en hoelang ze op vakantie gaan.

Connected werken
“Het is eigenlijk heel raar dat bij de meeste organisaties het management bij wil houden wie wanneer op vakantie gaat. Mijn stelling is: dat regel je maar binnen je team. Al onze agenda’s zijn open en ik kan van alle collega’s zien waar hij of zij is. Als de teamtaken niet in het geding komen, dan kan iemand toch gewoon op vakantie gaan? Ik heb liever dat we met z’n allen onze verantwoordelijkheid nemen en nadenken over wat wel en niet kan dan dat mensen afwachtend zijn en naar hun baas kijken als het gaat om het coördineren, ” aldus Bert Hendriks, CCO van Decos.

Decos noemt de eigen manier van werken het connected werken. Ze zijn hier vooral mee begonnen, omdat het bedrijf zo het ondernemerschap en de creativiteit binnen de eigen organisatie wil stimuleren. In de hele maatschappij zijn mensen mondiger geworden door sociale media en kan men bovendien gemakkelijker dan voorheen het eigen netwerk benaderen en gebruiken. Met platte, zelfsturende teams speelt Decos in op deze ontwikkeling. Het maakt het werken bovendien een stuk leuker, waardoor mensen gemotiveerd aan de slag gaan.

##

Over Decos
Decos digitaliseert de wereld en verbindt mensen en informatie. Op deze manier helpt zij bedrijven en overheidsorganisaties vandaag invulling te geven aan de standaard van morgen. Decos, dat zelf 100 procent papierloos werkt, richt zich op informatie- en documentmanagement, real-time samenwerking, duurzaamheid en mobiliteit. Organisaties die reeds gebruik maken van de slimme oplossingen van Decos, zoals de gemeente Amsterdam, KPN, veiligheidsregio Groningen en het Ministerie van Veiligheid en Justitie, werken efficiënter en effectiever samen. Met elkaar geven zij vorm aan de toekomst. Voor meer informatie www.decos.com

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht