Industry Wire

Geplaatst door Deliveroo

Deliveroo bezorgt carnaval aan huis in Breda

Breda, 23 februari 2019 – Het was een opmerkelijk gezicht vandaag in het centrum van Breda. In aanloop naar carnaval 2019 kwam daar een compleet uitgedoste fanfareband mee met de bezorger van een Deliveroo bestelling. Moa opende de deur voor de bestelling van restaurant Latour en trof daar een vrolijk dweilorkest. De verbouwereerde besteller trommelde gauw haar vriendin op om uit volle borst een paar carnavalskrakers mee te zingen. En zo veranderde de stoep van de Ginnekenstraat voor heel even in een knotsgek carnavalsfeest.

De Deliveroo-bezorging van Moa kon niet meer stuk. Rider Kris deed vrolijk mee!

Piek in katerontbijtjes
De 22-jarige Moa had geen idee dat ze kans maakte op een dweilorkest voor haar deur en was blij verrast met de 12-koppige band ‘De Hofrakkers’. “We vinden het leuk om bestellers én riders zo af en toe te verrassen met iets leuks. Het carnavalsfeest vinden wij bij uitstek een moment om met een vette knipoog, zoiets onverwachts te brengen.” Aldus Pleuni de Zeeuw, Head of Rider Experience Nederland bij Deliveroo. De riders van Deliveroo doen extra veel ritjes tijdens carnaval. Rondom carnaval 2018 zag de bekende bezorgdienst het aantal lunchorders in Eindhoven en Breda met 40% stijgen. Of deze orders daadwerkelijk als lunch genuttigd zijn óf als katerontbijt, is niet bekend. De bestelpiek in heel Brabant verschoof tijdens de carnavalsavonden vorig jaar van 18.00 uur naar 20.30 uur.

Volop feesten in ut Kielegat
Carnaval wordt dit jaar gevierd van 2 tot en met 5 maart. Net als de rest van Brabant en veel andere plekken in Nederland, schudt ‘ut Kielegat’ (Breda) rondom deze periode op haar grondvesten door het uitbundige feest van zotheid, spot en uitbundigheid. Het motto van u’t Kielegat is dit jaar ‘Da Ziede Zo’ (dat zie je meteen). Op 2 maart is de intocht van Prins Carnaval. Al in februari zijn er volop festiviteiten in aanloop naar het volksfeest. De jaarlijkse ‘Klûntocht’ langs verschillende cafés op de Grote Markt en de befaamde carnavalswandeling op 23 februari zijn daar voorbeelden van. Verder zijn de Kielegatters druk met pakken bestellen, zelf outfits fabriceren en ‘proalwoages’ maken. Bandjes oefenen en cafés bereiden zich voor.

De restaurants die de meeste Deliveroo orders binnen kregen tijdens carnaval 2018:

ut Kielegat (Breda)
• Da Attilio
• Subway
• De Tosti Club
Lampengat (Eindhoven)
• KFC
• Chidoz
• Guilty Pleasures
Oeteldonk (Den Bosch)
• Fifty Fifty
• Burger King
• KFC
Kruikenstad (Tilburg)
• KFC
• Ribsfactory
• Burger Business

Over Deliveroo
Deliveroo is een prijswinnende bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt wereldwijd samen met meer dan 80.000 geliefde restaurants, en met 60.000 bezorgers om de beste maaltijdbezorging ter wereld te bieden. Het hoofdkantoor van Deliveroo zit in Londen, het bedrijf heeft daarnaast ruim 2500 werknemers in kantoren over de hele wereld. Deliveroo is actief in meer dan 500 plaatsen en steden in 14 landen, te weten: Australië, België, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Italië, Ierland, Nederland, Singapore, Spanje, Taiwan, de Verenigde Arabische Emiraten, Kuwait en het Verenigd Koninkrijk. Kijk voor meer informatie op: www.deliveroo.nl

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht