Industry Wire

Geplaatst door iBanFirst

Deloitte nomineert iBanFirst voor derde achtereenvolgende jaar voor Technology Fast 50

Rotterdam, 12 november 2020 – iBanFirst een fintech gericht op internationaal opererend mkb met een vreemde valutabehoefte – is genomineerd voor de Technology Fast 50 van Deloitte. De financiële dienstverlener zag haar inkomsten tussen 2016 en 2019 flink toenemen met maar liefst +562 procent. Hierdoor staat iBanFirst voor het derde achtereenvolgende jaar op de shortlist van de vijftig snelst groeiende tech-bedrijven in Europa en heeft het bedrijf een positie in de top 500 van bedrijven in Europa, het Midden-Oosten en Afrika veroverd. De nominatie is een erkenning voor de enorme inkomstengroei van het bedrijf en brengt haar missie, om het leidende digitale platform voor multivaluta betalingen te worden, in een stroomversnelling. Ook in het eerste halfjaar van 2020 zet de groei onverminderd door.

Sinds 2016 maakt iBanFirst een snelle groei (+562 procent) door en is het aantal medewerkers uitgebreid van 16 tot 200 personen. De overname van NBWM en de opening van het R&D-centrum in Tunesië eerder dit jaar hebben tot een extra stijging van 40 extra medewerkers geleid in Nederland en Tunesië. Tijdens de lockdown haalde iBanFirst 21 miljoen euro aan serie C-financiering op. “We zijn er erg trots op dat we voor het derde jaar op rij genomineerd zijn voor de Technology Fast 50 van Deloitte. Ons team heeft erg hard gewerkt en we zijn erin geslaagd een vervijfvoudiging van onze omzetgroei te realiseren tussen 2016 en 2019. Ondanks de pandemie zet de groei ook in het eerste halfjaar van 2020 door. De nominatie is een belangrijke erkenning van onze sterke focus op innovatie en winstgevende groei en een bevestiging van onze toonaangevende positie in de wereldwijde markt voor financiële dienstverlening”, zegt Jeroen Hoevers, Country Manager BeNeLux van iBanFirst.

Over Deloitte’s Technology Fast 50
Deloitte’s Technology Fast 50 is een jaarlijkse ranglijst van de vijftig sterkst groeiende en innovatieve tech-bedrijven in België. Publieke of private bedrijven die een technologische oplossing of dienst hebben ontwikkeld en in de afgelopen vier jaar een substantiële omzetgroei hebben gerealiseerd, kunnen deelnemen en genomineerd worden als één van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van België.

Over iBanFirst:
iBanFirst is een wereldwijde financiële dienstverlener die een gespecialiseerd online platform voor transacties in verschillende valuta biedt aan internationaal opererend mkb. Als alternatief voor het traditionele bankaanbod biedt zij een betalingservaring en een aanbod van financiële diensten dat aansluit op de behoefte van MKB-bedrijven. Dankzij iBanFirst kunnen financiële afdelingen van deze bedrijven betalingen verrichten en ontvangen in elke denkbare munteenheid en wisselkoersrisico’s afdekken.

iBanFirst werd in 2013 in Parijs, vlakbij de Champs-Élysées, opgericht door oud-bankmanagers en ondernemers. iBanFirst is een Frans bedrijf met haar hoofdkantoor in België en is actief in Frankrijk, Nederland en Duitsland. Zij heeft toestemming om in de hele Europese Unie transacties te verrichten en ondersteunt ruim 4.000 klanten in alle delen van Europa. iBanFirst is aangesloten bij het SWIFT-netwerk en SEPA-gehomologeerd en heeft AISP- en PISP-accreditaties als onderdeel van de PSD2-regelgeving. iBanFirst heeft 46 miljoen euro opgehaald bij Xavier Niel en bij Europese durfinvesteerders als Serena, Breega Capital, Elaia en Bpifrance Large Venture.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht