Industry Wire

Geplaatst door DHL

DHL Express kondigt prijsaanpassing voor 2022 aan

DHL Express kondigt prijsaanpassing voor 2022 aan
• 4,9% tariefverhoging voor expresdiensten
• Extra toeslag voor Oversize Piece naar €60 per item

Schiphol, 17 september 2021: DHL Express heeft aangekondigd per 1 januari 2022 zijn prijzen voor expresdiensten met gemiddeld 4,9% te verhogen. De extra toeslag voor ‘oversize piece’ gaat naar €60 per item. De aanpassing is erop gericht om de continuïteit van het netwerk te waarborgen en de service op een hoog niveau te handhaven.

“DHL Express heeft opnieuw aanzienlijk geïnvesteerd in zijn internationale netwerk”, licht Ronald Leunisse, Managing Director DHL Express Nederland, toe. “Met de jaarlijkse prijsaanpassing kunnen we onze infrastructuur en technologie verbeteren om veerkrachtige, duurzame en best-in-class klantoplossingen te garanderen. Dit omvat ultramoderne vliegtuigen en voertuigen, zoals de 12 elektrische Alice vliegtuigen die we gaan testen in de Verenigde Staten maar ook de elektrische cargobike Chariot die in Nederland ontwikkeld is. Daarnaast stelt het ons in staat om de capaciteit van onze hubs en gateways te vergroten, aangezien de vraag van klanten naar de snelst mogelijke grensoverschrijdende verzending door blijft groeien. In Nieuw Vennep wordt er gebouwd aan een Service Center ter versterking van de regio Amsterdam en in Eindhoven start de bouw van een internationale draaischijf voor transport per vrachtwagen. Het opleidingsprogramma van alle medewerkers tot Certified International Specialist leverde DHL dit jaar opnieuw de status Great Place To Work op.”

DHL Express past zijn prijzen jaarlijks aan, rekening houdend met de inflatie, valuta-dynamiek en andere stijgende kosten in elk van de meer dan 220 landen en gebieden waar het actief is. Prijsaanpassingen variëren van land tot land, afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden, en zijn van toepassing op alle klanten waar contracten dit toestaan.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht