Industry Wire

Geplaatst door Dietsmann BV

Dietsmann investeert in Oostenrijkse robotica-specialist Taurob

Dietsmann Smart Robotics Lab (DSRL), een 100% dochteronderneming van de Dietsmann Group, investeert substantieel in het Oostenrijkse Taurob GmbH, een bedrijf gespecialiseerd in robottechnologie. De investerings- en samenwerkingsovereenkomst werd op 24 april in Den Haag ondertekend door Dietsmann CEO Peter Kütemann en Taurob CEO Matthias Biegl. De ondertekening vond, op uitnodiging van de Oostenrijkse ambassadeur in Nederland, H.E. Dr. phil. Heidemaria Gürer, plaats in de Oostenrijkse ambassade.

Peter Kütemann, oprichter en CEO van Dietsmann: ”Taurob heeft een van de eerste ATEX-gecertificeerde robots ontwikkeld met een intuïtief besturingssysteem en veelzijdige interfaces waarmee snelle en vloeiende integratie mogelijk is. Wij zien dit al in de nabije toekomst als vervanging voor menselijke inspectie- en onderhoudstaken, vooral in afgelegen en gevaarlijke productielocaties. Door de inzet van robots kan de veiligheid van personeel te allen tijde optimaal worden gewaarborgd. Dit is de belangrijkste drijfveer voor Dietsmann om robotica toe te passen in de olie- en gasindustrie.”

Lukas Silberbauer, directielid van Taurob: “Ons team is sinds vorig jaar al verdubbeld, en door dit partnership met Dietsmann kunnen we stevig doorgroeien. We hebben ervaren experts aangetrokken op divers gebied zodat we onze robots intelligenter, voor meer taken geschikt en ook sterker en robuuster kunnen maken. Robots en kunstmatige intelligentie zijn de toekomst en wij zijn klaar voor onze rol als gamechanger.”

Partner en mede-directeur Matthias Biegl onderstreept het belang van de samenwerking met Dietsmann: “Dit is een mijlpaal in de ontwikkeling van ons bedrijf. Dit partnership met Dietsmann heeft veel commerciële meerwaarde richting industriële eindgebruikers en is van grote betekenis voor de toepassing van grondgebonden robots en gerobotiseerd onderhoud. Wij zijn er trots op ook een vertegenwoordiging van Total te verwelkomen bij de lancering van de samenwerking. Door het ontwikkelingstraject samen met Total verder te doorlopen, kunnen wij ook de komende jaren technologisch voorop blijven lopen.”

Dietsmann en Taurob stellen zich gezamenlijk ten doel om meer inzet van robots mogelijk te maken voor operationele, onderhouds- en inspectiewerkzaamheden. De bedrijven gaan samen robotica-oplossingen ontwikkelen en toepassen in door Dietsmann beheerde installaties, en in die van internationale opdrachtgevers. Door hun strategische alliantie verwachten Taurob en Dietsmann met op afstand bestuurde en autonome robots bestaande en nieuwe klanten, in zowel traditionele als nieuwe markten over de hele wereld, te bedienen. De bedrijven zijn ervan overtuigd dat hun partnership zal leiden tot de ontwikkeling van praktische operationele bedrijfsmodellen die zowel voor henzelf als voor hun klanten duurzaam resultaat opleveren.

Taurob, gevestigd in Wenen, Oostenrijk, ontwikkelt robuuste, waterproof en ATEX-gecertificeerde robots voor toepassing in risicovolle omstandigheden, voorzien van intuïtieve besturingssystemen en veelzijdige interfaces die snelle en vloeiende integratie mogelijk maken. Taurob robots kunnen worden ingezet voor inspectiedoeleinden in gevaarlijke industriële situaties, en voor taken zoals risicovrije detectie, monsternemingen en de behandeling van gevaarlijke stoffen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht