Industry Wire

Geplaatst door DigiCert

DigiCert voegt ondersteuning toe voor wachtwoordloze authenticatie met Windows Hello voor Bedrijven

Amsterdam, 8 december 2021 – DigiCert, de wereldwijd toonaangevende leverancier van TLS/SSL-, IoT- en andere PKI-oplossingen, maakte vandaag bekend dat het een belangrijke stap voorwaarts heeft gezet op het gebied van wachtwoordloze authenticatie, met behulp van geautomatiseerde workflows en certificaatuitgifte voor Windows Hello voor Bedrijven (WHvB).

Het DigiCert® PKI Platform biedt nu ondersteuning voor op certificaten gebaseerde authenticatie voor WHvB. Dat maakt wachtwoordloze authenticatie mogelijk voor apparaten in een hybride Azure AD-omgeving, binnen hetzelfde platform als waarmee de bedrijven hun andere certificaten al beheren.Windows Hello voor Bedrijven is een Microsoft-oplossing voor het wachtwoordloos aanmelden op pc’s en mobiele apparaten, die gebruikmaakt van meervoudige authenticatie, biometrie en pincodes.

Wachtwoordloze authenticatie is sterk in opkomst doordat bedrijven de beveiliging op het punt van toegang moeten verbeteren, maar het de gebruiker tegelijkertijd makkelijker willen maken.De behoefte hieraan neemt toe doordat bedrijven steeds vaker overstappen op zero-trust beveiliging van hun netwerken, waardoor authenticatie moet plaatsvinden op ieder toegangspunt. Met wachtwoordloze authenticatie hoeven gebruikers geen wachtwoorden meer aan te maken en te onthouden. In plaats daarvan kunnen ze veiligere methoden gebruiken voor het verifiëren van identiteit, zoals pincodes en biometrische authenticatie.

‘Onze klanten maken steeds vaker gebruik van zero-trust beveiliging voor hun netwerken, waarbij elk toegangsverzoek moet worden geverifieerd. Dat zorgt ervoor dat een geautomatiseerde beveiligingsworkflow op basis van certificaten steeds crucialer wordt ter bescherming tegen aanvallen’, zegt Brian Trzupek, Senior Vice President of Product bij DigiCert. ‘DigiCert neemt een vooraanstaande positie in op het gebied van PKI-beheer binnen bedrijven, en onze oplossingen zijn geschikt voor ruim 30 certificaattypen. We zijn de eerste openbaar vertrouwde certificeringsinstantie die het gebruik van WHvB integreert in ons beheerde PKI-platform. Daarmee bieden we geautomatiseerde workflows en centraal levenscyclusbeheer van certificaten voor de verificatie van identiteit en beveiliging van toegang.’

De geautomatiseerde ondersteuning voor het certificaatvertrouwensmodel van WHvB binnen hybride Azure AD-implementaties vereenvoudigt het beheer van identiteiten en toegang binnen grote bedrijven, die vele duizenden medewerkers en toegangspunten kunnen hebben. DigiCert biedt de volgende mogelijkheden voor Windows Hello voor Bedrijven:

  1. Eenvoudige WHvB-certificaatadministratie dankzij vooraf geconfigureerde sjablonen en bijbehorende registratiemethoden.
  2. Snelle onboarding met geautomatiseerde workflows en zero-touch provisioning van geauthenticeerde clientcertificaten, die WHvB vereist voor workstations in een Windows-domein en voor domeincontrollers.
  3. Het gemak van het beheer van digitale WHvB-certificaten met het platform dat ook wordt gebruikt voor de andere certificaten binnen het bedrijf.

Automatisering op basis van WHvB-certificaten is vanaf deze maand beschikbaar op het DigiCert PKI Platform. In het eerste kwartaal van 2022 worden de mogelijkheden verder uitgebreid. Ga voor meer informatie naar https://www.digicert.com/content/dam/digicert/pdfs/datasheet/support-for-windows-hello-for-business-en.pdf.

 

Over DigiCert, Inc.
DigiCert is de wereldwijd toonaangevende leverancier van TLS/SSL-, PKI- en IoT-oplossingen voor digitaal vertrouwen in gegevens, apparaten, code, documenten en gebruikers. Het DigiCert ONE™-platform is de moderne benadering van PKI-beheer van DigiCert. DigiCert ONE is geschikt voor alle scenario’s waarin certificaten worden gebruikt voor beveiliging en biedt flexibel, schaalbaar en geautomatiseerd workflowbeheer met onder andere het bekroonde CertCentral® voor het beheer van TLS-certificaten. Bijna 90% van de Fortune 500-bedrijven en 98 van de 100 grootste banken ter wereld hebben DigiCert gekozen voor hun digitale transformaties, inclusief de beveiliging van 5G en post-quantumcryptografie, en voor de veelgeprezen klantenservice. Ga voor het laatste nieuws en updates over DigiCert naar digicert.com of volg @digicert.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht