Industry Wire

Digitale kerstgroet populairder dan postkaart

Een groot deel van de Nederlanders geeft vrienden en familie die ver weg wonen liever een digitale kerstgroet dan een kerstkaart per post. Vooral een WhatsAppje sturen, een e-mail schrijven of een Skype-gesprek opzetten zijn populair. Het traditionele telefoontje met Kerst blijft echter het populairst.

Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Reggefiber onder ruim duizend Nederlanders. Het aloude bellen is vooral bij oudere Nederlanders populair. Ook versturen zij vaker een sms’je of een e-mail tijdens de Feestdagen. In de leeftijdsgroep 35 tot 45 jaar wordt opvallend vaak gekozen voor Facebook Messenger, namelijk door één op de vijf.

Appje
Jongere respondenten kiezen daarentegen vooral voor WhatsApp: meer dan de helft stuurt met de kerstdagen een appje naar verre vrienden. Ook Skypen is vooral bij jongere Nederlanders populair, hoewel ook bijna 20% van de respondenten boven de 55 jaar hun kerstgroeten via Skype overbrengt.

Een derde van de ondervraagden stuurt tijdens de komende feestdagen per post een kerstkaart, een kleine 10% gaat voor een e-card. De digitale kerstkaart lijkt daarmee op zijn retour. Kerstgroeten via Facetime of Google Hangout zijn het minst populair.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht