Industry Wire

Geplaatst door Divers Leaders in Tech (DLIT)

Diverse Leaders in Tech (DLIT) kondigt DEI in Tech European Benchmark Report 2024 aan

Amsterdam, 20 juni 2024 – Vandaag lanceert Diverse Leaders in Tech (DLIT) zijn eerste DEI in Tech European Benchmark Report. Deze benchmark is de eerste in een jaarlijkse serie en biedt inzichten in de huidige staat en voortgang van diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie (DEI) bij techbedrijven. Europese techbedrijven kunnen deze benchmark gebruiken om hun DEI-inspanningen te verbeteren op een datagedreven manier.

Dit jaar ontwikkelde de impactonderneming Diverse Leaders in Tech een baanbrekend framework om de huidige staat van DEI in de sector te beoordelen. Daaruit volgen persoonlijke rapporten voor techbedrijven die door AI gegenereerd zijn. In totaal namen 160 Europese techbedrijven deel aan de benchmark, van startups tot gevestigde bedrijven.

Het algemene benchmark-rapport laat de belangrijkste trends binnen de sector zien en toont op welke gebieden er ruimte is voor verbetering.

De belangrijkste bevindingen zijn:
Psychologische veiligheid: 91 procent van de bedrijven biedt een veilige ruimte voor medewerkers om zich uit te drukken, met 87 procent die open communicatie promoot.
Tekort aan verantwoordelijkheid: Slechts 28 procent beschikt over systemen om medewerkers verantwoordelijk te houden voor hun gedrag rondom DEI.
Strategisch afstemming: 53 procent heeft geen DEI-strategie, wat de afstemming met bedrijfsdoelen belemmert.
Gebruik van data: Terwijl 51 procent van de bedrijven demografische data verzamelt (voornamelijk op gebied van gender), analyseert 63 procent deze data niet voor loopbaanontwikkeling.
Tracking van voortgang: Slechts 10 procent van de bedrijven heeft concreet bewijs van hun voortgang op DEI-doelstellingen. Hierin zit veel ruimte voor verbetering.
Bedrijven boeken vooral vooruitgang op gebied van bewustzijn en het prioriteren van psychologische veiligheid. Het rapport onderstreept wel dat er een dringende behoefte is aan het verbeteren van de verantwoordelijkheid, het strategisch integreren van DEI in bedrijfsomgevingen en het adopteren van een op bewijs gebaseerde aanpak om de voortgang te volgen.

AI gedreven roadmaps van DLIT
Veel bedrijven worstelen met de transitie van bewustwording naar implementatie. Met gebruik van geavanceerde AI-technologie ontvangen individuele respondenten gepersonaliseerde roadmaps, met op maat gemaakte en uitvoerbare stappen om hun DEI-initiatieven te verbeteren. Bedrijven die hun datagedreven DEI-inspanningen willen verbeteren, kunnen via DLIT op elk gewenst moment toegang krijgen tot deze DEI-scan en een rapport op maat ontvangen.

“De publicatie van dit benchmarkrapport komt op een cruciaal moment voor de Europese techsector”, aldus Ingrid Tappin, founder en CEO van Diverse Leaders in Tech. “De algemene data onderstreept de veronderstelling dat leiders hulp nodig hebben om een stap verder te zetten dan bewustzijn. Door gebruik te maken van geavanceerde AI kunnen we bedrijven nu precieze tools bieden om DEI-inspanningen te versnellen, een achterstand in te halen en te zorgen dat DEI diep geïntegreerd is in elk aspect van de bedrijfsstrategie.”

“De inzichten uit dit rapport zijn onderdeel van een significante verbetering van onze DEI-inspanningen”, aldus Job van de Voort, CEO van Remote. “De door AI aangedreven gepersonaliseerde roadmap biedt duidelijke, uitvoerbare stappen die ons helpen in de stap van bewustzijn naar praktische toepassing, zodat onze DEI-initiatieven in lijn zijn met onze zakelijke doelstellingen.”

Dit uitgebreide rapport is ontworpen in samenwerking met partners, zoals Booking.com, Taskforce D&I by NL Digital, Techleap en de Universiteit van Amsterdam. Bezoek diverseleadersintech.com voor meer informatie of toegang tot het volledige rapport.

Einde persbericht

Over Divers Leaders in Tech (DLIT): DLIT is een impactonderneming, geleid door Ingrid Tappin (Founder & CEO), Gillian Tans (Partner), en Techleap (Founding Member). De missie van DLIT is om diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie in de Europese techsector te verbeteren door middel van datagedreven inzichten een geavanceerde technologie.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht