Industry Wire

Geplaatst door DLA Piper

DLA Piper en Bloqhouse gaan samenwerking aan bij tokenization van assets op blockchain

DLA Piper, een van de grootste advocatenkantoren van de wereld, en Bloqhouse, een Nederlandse fintech start-up, kondigen vandaag een bijzondere samenwerking aan. Binnen het partnership zal de expertise van DLA Piper op het gebied van privacy, toezichtrechtelijke en financiële wet – en regelgeving gecombineerd worden met de technische kennis van Bloqhouse aangaande het bouwen van blockchainproducten. Samen werken zij aan juridisch verantwoorde tokenization van assets op wereldwijde schaal. Tokenization is het proces waarbij assets digitaal en peer-to-peer verhandelbaar op een blockchain worden gemaakt.

De financiële wereld is de afgelopen jaren in toenemende mate geïnteresseerd geraakt in peer-to-peer technologieën, zoals blockchain, om assets te verhandelen. Financiële instanties, banken en handelsplatformen zijn wereldwijd op zoek naar hoe zowel digitale assets, zoals Bitcoin, kunnen als real assets zoals vastgoed, kunst, graan of goud kunnen worden verhandeld. Een doorbraak op dit gebied zal een compleet nieuw paradigma van waardeuitwisseling creëren.

Voor de eerste pilot zullen de teams focussen op het tokenizen van een vastgoedfonds, een juridische entiteit die een of meerdere vastgoedobjecten omvat. Eigendomscertificaten van het fonds zullen in tokens worden omgevormd en in werking worden gesteld op de Ethereum blockchain. Tokenhouders hebben recht op het economisch voordeel dat voortvloeit uit de juridische entiteit, namelijk de huurinkomsten minus de beheerkosten van het fonds. Eind 2017 zal de pilot worden gelanceerd.

Monique Laenen, Partner Real Estate bij DLA Piper, en Tim Rutgers, Co-Founder Bloqhouse: “We zijn zeer enthousiast over deze samenwerking. We geloven dat tokenization een grote impact zal hebben op de vastgoedsector en beogen met deze samenwerking dat Bloqhouse als één van de eerste binnen de Europese markt een antwoord heeft op de vele juridische uitdagingen waarmee blockchainondernemers worden geconfronteerd”.

EINDE

  1. DLA Piper is een wereldwijd opererende juridische dienstverlener die actief is in meer dan 40 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië-Pacific, Europa en het Midden-Oosten, waardoor het ondernemingen overal ter wereld kan bijstaan bij hun juridische zaken.
  2. Voor meer informatie over onze organisatie en onze diensten kunt u onze website raadplegen: www.dlapiper.com

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht