Industry Wire

Geplaatst door DMP

DMP breidt uit met hybride- DMaaS cloud en back-up & disaster recovery diensten

De nieuwe propositie combineert cloud-computing power en uitwijk-infrastructuur voor back-up & recovery met bijpassende expertise
Bunnik, 8 mei 2023 – DMP breidt zijn Data Management-as-a-Service (DMaaS) aanbod uit met nieuwe hybride-cloud diensten. Klanten van DMP kunnen nu profiteren van de voordelen van de private en de publieke cloud, schaalbare storage, DMaaS back ups & disaster recovery en de vooraanstaande expertise van DMP op deze gebieden. Organisaties kunnen gebruikmaken van de computing-power van de cloud wanneer zij die nodig hebben en in het geval van een on-premise calamiteit uitwijken naar de infrastructuur van DMP. DMP biedt daarbij als erkend NetApp Platinum Partner expert-advies op het hoogste niveau. Dat alles op Nederlandse bodem, met korte communicatielijnen en volgens lokale wet- en regelgeving. Met dit nieuwe aanbod weet DMP zijn bewezen expertise in het beheren van data in nieuwe vorm toe te passen om met zijn diensten optimaal waarde te creëren voor zijn klanten.
DMaaS kan gezien worden als een data-geoptimaliseerd Infrastructure-as-as-Service (IaaS) platform. De introductie van deze nieuwe hybride DMaaS cloud en back-up & recovery propositie is een logische volgende stap in het aanbod van de dienstleverancier. DMP heeft zich al bewezen al specialist-dienstleverancier op het gebied van data en back-ups. Dankzij flinke investeringen in de kennis en kunde van DMP kan aan dit DMaaS aanbod nu de flexibiliteit worden toegevoegd die hybride cloud opslag biedt om cloud-native back-up herstel en cloud-bursting mogelijk te maken. DMP baseert zich hierbij deels op de storage-oplossingen van NetApp. De kunde van DMP als storage-partner werd recent benadrukt door de NetApp Platinum Partner status, waarmee NetApp DMP erkent als één van de meest technisch-vaardige partijen op het gebied van NetApp in Nederland.
Gebruikers van de hybride-cloud diensten kunnen zich focussen op het on-premise beheer van het applicatielandschap en de onderliggende infrastructuur, terwijl het beheer van de data in de cloud volledig bij DMP ligt. Via een portal is er altijd inzicht in de omgeving en kunnen resources aan- of uitgezet worden en waar nodig opgeschaald als klanten tijdelijk extra computercapaciteit nodig hebben. Het cloudplatform is bij uitstek geschikt voor partijen die vanwege wet- en regelgeving of andere verplichtingen een deel van hun data on-premise moeten houden, maar voor burst computing graag uitwijken naar de cloud om forse investeringen in de eigen infrastructuur te voorkomen. Typische voorbeelden zijn een verzekeraar die eens per jaar alle verzekeringspolissen wil prolongeren of een partij in de zorg die de privacy van hun patiënten moet waarborgen, maar ook grootschalige data-analyses doet.
DMP’s hybride cloud biedt deze schaalbare cloudomgeving aan vanuit Nederland. Met name voor bedrijven en organisaties die niet volledig kunnen overstappen naar de publieke cloud vanwege wettelijke voorschriften of productieprocessen waarbij netwerkvertragingen een risico vormen biedt DMP daarmee een alternatief op bijvoorbeeld Amerikaanse aanbieders. Alle gegevens die niet lokaal bewaard hoeven worden kunnen veilig worden opgeslagen in de cloud. En tijdens calamiteiten en disaster recovery, wanneer elke seconde telt, kan DMP als Nederlands bedrijf het verschil maken dankzij directe communicatielijnen zonder spraakverwarring en tijdsverschillen. De combinatie van verschillende opslag-oplossingen van DMP biedt bedrijven een vermindering in hun IT-complexiteit en meer flexibiliteit in hun inzet van data op Nederlandse bodem. Dat maakt het de ideale oplossing voor Nederlandse bedrijven die op zoek zijn naar betrouwbare en efficiënte gegevensopslag.
Over DMP – Data Management Professionals: Your Data in Safe Hands

Data groeit snel, vaak met giga- of terabytes per dag. Tegelijkertijd groeit de noodzaak om grip te houden op data. Data moet efficiënt, tijdbesparend en veilig worden opgeslagen en beheerd. DMP biedt de helpende hand aan zowel lokale als internationale organisaties. Dat doen wij vanuit onze vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika en onze datacenters verspreid over de hele wereld. Kennis en deskundigheid van data en datamanagement zijn onze belangrijkste assets. Met iedere uitdaging waarmee we worden geconfronteerd, groeit onze kennis. Onze deskundige en adviserende rol, zorgt dagelijks voor nieuwe en inzetbare inzichten. Uitdagingen die wij nu al aan de horizon zien schitteren, zorgen voor een constante innovatie van onze dienstverlening en het implementeren van nieuwe trends. Een voorbeeld hiervan is ons Data Management-as-a-Service (DMaaS) portfolio, waarmee wij vernieuwende producten en diensten behapbaar maken voor ieder type organisatie. DMP kan ingeschakeld worden voor het advies om data nog beter in te zetten. Zo helpen wij organisaties de juiste storage, back-up of hybrid cloud-oplossing te vinden die de organisatie steunt, toegevoegde waarde biedt en beschermt. DMP: Your Data in Safe Hands.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht