Industry Wire

Geplaatst door Doop

Doop uit Enschede ontwikkelt een gratis app voor de COVID-19 routekaart van de overheid

Het Enschedese bedrijf Doop Creative Digital Heroes heeft de COVID-19 routekaart van de overheid verwerkt in een handige app. De app maakt de gebruiker inzichtelijk welke COVID-19 maatregelen er zijn per regio. Het bedrijf heeft de app op eigen initiatief ontwikkeld en biedt het gratis aan.

De maatregelen en richtlijnen per regio zijn nogal verschillend in Nederland. Wat misschien in de noordelijke regio’s nog wel mag, is mogelijk in het westen van het land al niet meer van toepassing. De overheid heeft een routekaart ontwikkeld die de maatregelen opdeelt in een aantal stadia, oplopend van waakzaam tot zeer ernstig. De kaart maakt inzichtelijk welke maatregelen er gelden per stadium met betrekking tot o.a. samenkomen, opening- en sluitingstijden en extra maatregelen.

Waarom een app

De maatregelen per stadium zijn beschreven, maar wat betekent dat per regio? Marcel Roorda van Doop; “De maatregelen zijn continu aan veranderingen onderhevig. Afhankelijk van de cijfers past het RIVM de routekaart aan. Om direct te kunnen zien welke maatregelen er gelden voor een specifieke regio, is deze COVID Routekaart app ontwikkeld. Het stelt mensen op de hoogte, die bijvoorbeeld voor hun werk in een andere regio moeten zijn, welke maatregelen er ter plekke gelden. Maar ook voor particulieren, die in een andere regio bijvoorbeeld op familiebezoek willen gaan, is het raadzaam de app te gebruiken. De app maakt direct duidelijk welke maatregelen er gelden in een regio en of het verstandig is te reizen.”

Doop ontwikkelde de app op eigen initiatief en wil daarmee een bijdrage leveren aan een verantwoord omgaan met de maatregelen. Dit door deze inzichtelijk te maken voor iedereen. “We krijgen als bedrijven de steun van de overheid en we vinden dat we daarvoor iets terug moeten doen als dat binnen onze mogelijkheden ligt”, aldus Roorda. Het ontwikkelen van mobiele oplossingen behoort tot één van de specialismen van Doop.

De app hoeft niet gedownload te worden via de app store, maar kan gevonden worden via: https://covid-routekaart.nl. Vervolgens kan deze geplaatst worden op het beginscherm van de smartphone.

Zie voor meer info: https://wearedoop.com/nl/covid-routekaart

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht